Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

САЩ ще проведат мащабнo глобално учение по целия свят

САЩ ще пoдготвят мащабно глобално учение LSGE 24, което ще се проведе по целия свят от февруари до юни, заяви говорителката на Пентагона Сабрина Сингх на брифинг пред журналисти.

„LSGE 24 е глобално учение, координирано тази година от Европейското командване на САЩ в сътрудничество с бойните командвания на министерството на отбраната. В него ще участват членове на армията, флота, морската пехота, военновъздушните и космическите сили на САЩ, които ще демонстрират съвместно и многонационално военно сътрудничество“, каза Сингх.

Според нея „тези събития ще подчертаят мощните възможности на Америка заедно със съюзници, партньори“. 11 от планираните военни маневри в рамките на учението трябва да се проведат в зоната на отговорност на Европейското командване на САЩ (EUCOM).

Сингх поясни, че LSGE 24 ще допълни най-голямото учение на НАТО от 1988 г. насам, Steadfast Defender 2024, което официално започна на 22 януари и ще продължи до 31 май.

„LSGE 24 има глобален характер и се фокусира върху гъвкавостта и оперативната съвместимост на ръководените от САЩ дейности. Никоя нация не може да се справи сама с днешните предизвикателства и това учение е потвърждение на нашия ангажимент към глобалната сигурност“, заяви говорителката на Пентагона.

EUCOM обяви, че дейностите, свързани с LSGE 24, ще включват учения като Allied Spirit, Trojan Footprint, Nordic Response, Arctic Shock, Saber Strike, Immediate Response, Swift Response, Astral Knight и BALTOPS.

Nordic Response се планира да се проведе в северните райони на Финландия, Норвегия и Швеция от 4 до 15 март 2024 г. Общо в ученията ще участват около 20 000 военнослужещи от 14 държави.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.