Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

САЩ разполагат HIMARS в още една съседна на Русия държава

След Украйна САЩ изпращат ракетни системи HIMARS и в Латвия. Командването на американската армия в Европа и Африка обяви, че ще изпрати две артилерийски ракетни системи с висока мобилност (HIMARS) заедно с приблизително дузина служители в Латвия, за да участват във военни учения за национална готовност, ръководени от НАТО.

Системите M142 HIMARS ще пристигнат в балтийската държава в понеделник, за да вземат участие в учението NAMEJS, което ще продължи до 9 октомври. Американските артилерийски системи ще бъдат използвани на 26 и 27 септември, за да се демонстрира бързото разполагане на прецизни изстрелвания на далечни разстояния до източната граница на НАТО.

„NAMEJS има за цел да увеличи готовността, смъртността, модернизацията и оперативната съвместимост чрез упражняване на способността на американската армия Европа и Африка бързо да разгръщат прецизни възможности на далечни разстояния в координация с нашите съюзници и партньори“, се казва в съобшение на уебсайта на командването.

Ученията ще включват и испанската национална ракетна система „земя-въздух“ (NASAMS), за да осигури обучение за противовъздушна защита, според капитан Матис Студенти, служител по планирането на ВВС на НАТО, който предупреди латвийските жители, че по време на ученията ще има военни тренировъчни полети на ниска надморска височина.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.