Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

САЩ търсят консултант за събиране на разузнавателна информация и поддръжка на мрежа от управници на Балканите

Държавният департамент на САЩ търси да назначи консултант, който да събира разузнавателна информация и да поддържа мрежа от местни лица, които вземат решенията в няколко държави в Източна Европа. Консултантът ще бъде базиран в Румъния и ще работи за американското посолство в Букурещ, според обявление за обществена поръчка, публикувано на 7 декември в регистъра на федералните договори и поръчки на САЩ.

В предварителното обявление за поръчката е записано: „Регионалната служба за подкрепа на обществените поръчки във Франкфурт, Германия, възнамерява да възложи договор с твърда фиксирана цена през първото тримесечие на календарната 2024 година.

Успешният изпълнител ще се стреми да ангажира индустриален консултант в Букурещ за разработване на конкретни проекти в страната и региона с румънски партньори, включително Молдова и Полша. Освен това този експерт може да подкрепи други съседни държави като България и Сърбия, пише в обявлението.

Консултантът ще се координира с държавите-членки и ще напредва в застъпничеството за политиката на ниво ЕС и в подкрепа на приоритетите на американското правителство за развитие на ядрената енергия и малките модулни реактори в Европейския съюз.

Държавният депртамент пише, че очаква „консултантът да има и поддържа мрежи от местни лица, вземащи решения, и заинтересовани страни, за да събира разузнавателна информация“.

В обявлението се описват задачите, които ще бъдат възложение по предстоящия договор: „Консултантите ще се стремят да информират американското правителство за специфичните нужди за разработване на проекти, включително регламенти, законодателство, срокове и финансиране, и ще докладват редовно за местната динамика, включително дейностите в ядрената индустрия.

Консултантите трябва да имат опит в разработването и прилагането на енергийни стратегии и проекти. Те трябва да са запознати с националните изисквания за вземане на решения и да имат силни връзки с местните лица, вземащи решения, за да увеличат приемането на ядрената енергия чрез конкретни инициативи в неенергийни приложения и да подкрепят интегрираните алтернативи за финансиране на ЕС/държавите-членки. Консултантите няма да изпълняват по своята същност правителствени функции, а просто ще предоставят целенасочен, навременен анализ на развитието на ключови пазари в Европа.“

Консултантите трябва да бъдат упълномощени да извършват услуги в рамките на Румъния и персоналът, предложен за попълване на всяка позиция, трябва да бъде упълномощен да работи в Букурещ.

Срокът на изпълнение на договора е 12 месеца с възможност за удължаване за още 4 г.

Още по темата: Кой в България получи $47,7 милиона от САЩ за „противодействие на руското влияние“ 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.