Разследвания и новини без цензура

събота, 4 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

САЩ, Великобритания, Полша и Румъния са купували българските оръжия за Украйна

Полша, Румъния, САЩ и Великобритания са купували българските оръжия за Украйна, съобщиха съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев на брифинг в парламента.

Те твърдят, че директен износ за Украйна е нямало и затова не са нарушили нито един закон или решение. Петков и Василев не отговориха дали Корнелия Нинова е знаела коя е крайната дестинация на оръжията. Бившият им коалиционен партньор заяви, че червена линия за БСП е изпращането на оръжия за Украйна и че може да се оттегли от управляващата коалиция.

Повод за брифинга са публикации на белгийското списание „Политико“ и на „Ди Велт“, озаглавени: „България тайно спаси Украйна“ с доставки на гориво и боеприпаси, които България е изнасяла, които чрез посредници са стигали до Украйна. Пред „Ди Велт“ бившият премиер Кирил Петков заявява, че „около една трета от боеприпасите, необходими на украинската армия в ранната фаза на войната, идвали от България“. Асен Василев пък казва, че в няколко момента българският износ на дизел за Украйна е покривал от 40% от нуждите на страната.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.