Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Сенатори искат специален статут за прокурора, разследващ Хънтър Байдън

Синът на американския президент Джо Байдън – Хънтър Байдън, призна миналата година, че ФБР го проверява за предполагаеми неправомерни действия, но не уточни какви. Според публикации в медиите става въпрос за предполагаеми нарушения на данъчния кодекс заради чуждестранните му бизнес сделки.

Над 30 сенатори подписаха отворено писмо, призоваващо Министерството на правосъдието да предостави статут на специален съветник на Дейвид Вайс, щатският прокурор на Делауеър, който проверява Хънтър Байдън.

Сенаторите предупреждават за потенциална намеса във важната проверка, образувана срещу сина на президента на САЩ, въпреки че администрацията се опитва да избегне подобни твърдения, като остави Вайс, назначен от Доналд Тръмп, да запази поста си след януари 2021 г. и да продължи с разследването. Един от сенаторите отбеляза, че свидетел е уведомил за намеса от ФБР да се саботира проверката.

Байдън призна, че е разследван от ФБР, но никога не потвърди дали проверката е свързана с бизнеса му в чужбина – в Украйна и Китай. Американски медии публикуваха информация, касаеща бизнеса на Байдън в Украйна, за която се предполага, че е част от започналата проверка.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.