Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Прокуратурата разследва трагедията с двете деца, ударени от мълния

Прокуратурата започна разследване след трагедията, при която две деца на 11 г. бяха ударени от мълния на стадион в Русе. Едното дете почина. Другото се бори за живота си в местната болница. Концесионерът на стадиона заяви, че е имало гръмоотводи, а треньорите – че всичко е станало изведнъж.

Габриела Върбанова е студент по медицинска специалност. Тя е оказала първа помощ на двете пострадали деца. По думите й, сестрата от Бърза помощ е извадила дефибрилатор, но го е прибрала. Не са били извършени кардиопулмонални мероприятия на терен.

След интервюто й в сутрешните блокове на Нова тв и БТВ лекари уточниха, че е валял дъжд и дефибрилатор не може да се използва при дъжд. Такива дейности могат да се извършват в линейката, но не под дъжда.

„Когато пристигнах близо до сградата на спортния комплекс, видях как родителите бягаха хаотично и че има суматоха. Усетих, че нещо се е случило. Оставих детенцето си на друга майка, с която бяхме заедно. Затичах се към терените и срещнах съпруга ми, който каза, че децата са две. Докато стигнем до тях си мислех с кое от двете деца да започна. Когато пристигнах прецених, че над Венци има доста родители, които му правят изкуствено дишане. Видях, че се справят добре. Над Стилиян – другото момченце,  беше един от треньорите, на който отидох да помогна. Устните на детето бяха посинели, докато правех изкуствено дишане”. Това разказа Габриела Върбанова по Нова ТВ.

По думите ѝ, след като Стилиян възстановил дишането си, тя се прехвърлила към Венци, който започнал да прохърква.

В същия момент дошла и жена, която се представила за лекар от Спешна помощ. „Започнахме двете да реанимираме. Молех се линейките да дойдат по-бързо. Когато дойдоха – едната сестра започна с мен да прави сърдечен масаж, но спря. След това извади дефибрилатор, но незнайно защо го прибра. Детето не беше интубирано. Смути ме това, че нямаше тези кардиопулмонални мероприятия, които трябваше да се изпълнят, не бяха направени. Не беше подаден кислород на детето, не се обдишваше. Беше хванато за крайниците, сложено на носилка и вкарано в линейка. Сякаш всичко спря“, разказа Върбанова.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.