Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Сестрата на освободено от „Хамас“ дете: Научили са я да дава храна първо на другите, после на себе си

Сестрата на 9-годишното израелско момиче, Емили, което беше освободено от „Хамас“, разказа пред израелската телевизия „Канал 12“ за неочакван навик, който е придобила от палестинците: да предлага храна първо на другите, преди самата тя да почне да се храни.

„Когато яде, първо предлага на мен и на всички. Тя ми предлага, дори ако й кажа, че не искам. Тя казва: „Яж малко, за мен“, разказа сестра й Натали пред израелската телевизия. Водещата я попита дали е правила така преди отвличането, на което сестра й отговори: „Не“. Сестра й продължи разказа си: „Попитах дали те [“Хамас“] са се хранили заедно и са предлагали храна на тези, които са по-гладни. Тя кимна утвърдително”, разказа сестра й.

Това интервю бързо се разпространи в социалните мрежи и предизвика много коментари как е възможно детето, докато е в плен, да е усвоило такъв жест на състрадание от хората, които са го отвлекли. Даването на храна първо на другите е типичен арабски обичай, който е приет за традиция сред палестинците, ливанците, сирийците.

 

9-годишната Емили първоначално беше обявена за мъртва от Израел след атаката на „Хамас“ на 7 октомври, а баща й заяви пред CNN, че e приел с усмивка новината за смъртта й, защото по-лошото би било да страда в плен при „Хамас“, където е щяла да бъде изнасилена. По-късно обаче се разбра, че Емили е жива и е в плен.

„Хамас“ освободиха всички отвлечени жени и деца. В замяна Израел освободи палестински деца и жени, държани в израелски затвори.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.