Разследвания и новини без цензура

сряда, 22 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Шефът по сигурността в Киев: Много опаснa тенденция е, че все повече украинци искат мирни преговори

Все по-голям брой украинци биха искали Киев да започне мирни преговори с Москва, призна ръководителят на Съвета за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов. Той определи развитието като „много опасна тенденция“ в интервю за украинското токшоу „Великият Лвов говори“.

„Трябва да се има предвид, че тези (хора, които се застъпват за преговори с Русия) нарастват по брой. Много опасна тенденция е, когато дори хората в Западна Украйна започват да говорят за такива неща“, каза Данилов. Той посочи и местен политик в западния Лвовски регион, за когото се твърди, че е призовал Киев да седне на масата за преговори с Москва.

Русия многократно е посочвала, че е отворена за комуникация с Украйна, ако нейните лидери приемат условията на Москва и признаят това, което Кремъл нарича „реалност на място“. През есента на 2022 г. четири бивши украински региона, включително двете републики в Донбас се присъединиха към Русия след референдуми. Киев разкритикува вота като „измама“ и настоя, че и четирите територии остават част от Украйна, заедно с Крим, който се присъедини към Русия през 2014 г. след  референдум след Майдана.

Киев отказва да влезе в каквито и да било преговори с Москва. През пролетта на 2022 г. първоначалните опити за разрешаване на конфликта с дипломатически средства се провалиха. Тогава Украйна се оттегли от преговорите с Русия след няколко кръга преговори в Беларус и Турция.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.