Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Шефът по сигурността в Киев: Много опаснa тенденция е, че все повече украинци искат мирни преговори

Все по-голям брой украинци биха искали Киев да започне мирни преговори с Москва, призна ръководителят на Съвета за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов. Той определи развитието като „много опасна тенденция“ в интервю за украинското токшоу „Великият Лвов говори“.

„Трябва да се има предвид, че тези (хора, които се застъпват за преговори с Русия) нарастват по брой. Много опасна тенденция е, когато дори хората в Западна Украйна започват да говорят за такива неща“, каза Данилов. Той посочи и местен политик в западния Лвовски регион, за когото се твърди, че е призовал Киев да седне на масата за преговори с Москва.

Русия многократно е посочвала, че е отворена за комуникация с Украйна, ако нейните лидери приемат условията на Москва и признаят това, което Кремъл нарича „реалност на място“. През есента на 2022 г. четири бивши украински региона, включително двете републики в Донбас се присъединиха към Русия след референдуми. Киев разкритикува вота като „измама“ и настоя, че и четирите територии остават част от Украйна, заедно с Крим, който се присъедини към Русия през 2014 г. след  референдум след Майдана.

Киев отказва да влезе в каквито и да било преговори с Москва. През пролетта на 2022 г. първоначалните опити за разрешаване на конфликта с дипломатически средства се провалиха. Тогава Украйна се оттегли от преговорите с Русия след няколко кръга преговори в Беларус и Турция.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.