Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Шестият „Поход за мир“ поиска България да не изпраща оръжия на Украйна

Демонстрация по надслов „България – зона на мира“ се проведе в София и в още 39 града на България и няколко в чужбина – това е 6-ото издание на „Похода за мир и неутралитет“, организиран от Инициативен комитет и неправителствени организации. „България е зона на мира, България не участва нито с хора, нито с оръжие, боеприпаси или резервни части в никоя война“, бяха водещите послания на събитието.

Основното искане е България да запази неутралитет и да не праща оръжия на Украйна. Сред участниците в днешната демонстрация бяха лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, какти и други представители на партията, също представители на БСП и лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Участниците в демонстрацията днес отново се събраха пред пилоните на НДК. Те се отправиха на шествие към сградата на парламента, за да популяризират каузата за запазване на мира, обявявайки, че България не трябва да участва във никаква война, страната ни трябва да е свободна и независима и да има в нея бъдеще за децата. Един от лозунгите на кампанията е: „Децата на България са родени, за да живеят в мир“.

Протестиращите отправиха следните искания: „Искам да се защитават националните интереси на България, не да работим под диктат на Америка, на Западна Европа и т.н.“, „Да няма война, който иска война –  да му дават по един автомат и да ходи“;“Българският народ не иска война“.

Организирана е и подписка за провеждане на референдум „За мир и неутралитет“, която е в ход, като към момента  е подкрепена от близо 50 000 души.

По време на проявата беше инициирана още една подписка – срещу джендър идеологията и в защита на децата и българското семейство.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.