Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„Шествие за семейството“ иска демографска стратегия за България – най-бързо изчезващия народ на Земята

„Шествие за семейството“ се проведе в центъра на София с искане държавата да вземе мерки срещу демографския срив. България е страната, чието население намалява най-бързо в света. Това сочат прогнозни данни на ООН за 2020-2050 г.

Събитието се организира в социалните мрежи и бързо спечели широка обществена подкрепа. По същото време в друга част на София се проведе „София прайд“. Организаторите на „Шествието са семейството“ поставиха три основни искания пред държавата.

„Ние шестваме, защото се надяваме. Надяваме се, че има и може да има и друго. Друг път. Християнски, с любов към родината, с градивна, а не деконструктивна посока.  Искаме, на първо място, ясна и точна демографска стратегия за България – най-изчезващият народ на Земята, официално. Искаме свобода на словото, на мисълта, на изразяването, а не политическа коректност и цензура, прикрита под лозунга „борба с езика на омразата“, заяви пред медиите един от организаторите Кристиян Шкварек.

Целите на шествието, публикувани от организаторите във фейсбук страницата на събитието, са:

  1. Държавата да прегърне демографския проблем като номер едно цел, кауза и въпрос пред страната. Настояваме да бъде изготвена и приета държавна стратегия за демографията до 2050-та година. Настояваме всеки закон в страната да бъде съобразен, посредством формални критерии, с въпроса „Как се отнася до подобряване на демографската ситуация“. Настояваме всяко правителство, от тук нататък, да излъчва вицепремиер по демографския въпрос – защото той е един и много конкретен: Ще има ли българи в страната през 22-ри век, и колко ще са те?
  2. Довършване на започнатото въвеждане на ЗП „Вероучение“ в програмата. Дълбоко вярваме, че всякакви други консервативни, патриотични и „антилиберални“ каузи и послания са само и единствено „кръпки“ върху една основна рана: обезверяването на българския народ. Никаква фундаментална и дългосрочна промяна не може да бъде постигната без реевангелизация на българския народ. Нито една консервативна кауза няма да спечели дългосрочната битка с Постмодерното, ако не адресира сърцето на проблема: вярата.
  3. Гарантиране на свободата на словото, на изразяването, на вярата и на нормалното: от пълзящата „либерална“ цензура, от опитите за въвеждане в законодателството на все по-строги наказания за консервативно мислене, под термина „борба с езика на омразата“. От подчиняване на българската медийна среда от планувания проектозакон в ЕП, целящ създаване на „Европейски СЕМ“, който да наказва медийте на континента под предтекста за „борба с дезинформацията“. Свобода от „кенсъл културата“, която НПО-та и „правозащитни организации“ копнеят да прилагат и в България. Свобода на нормалното да съществува в един все по-ненормален свят.
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.