Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Сигнали за бомби в десетки училища в София, Варна и Бургас

Десетки училища в София, Варна и Бургас са получили сигнали за бомби. Директорите са получили заплашителни имейли. „Здравейте, ние сме организация Fmull Free Misanthropic Unаbombers Legion. Всички човешки същества са гадни същества и копелета, които трябва да бъдат изтребени. Във всички училища са поставени тротилови заряди. Скоро ще взривят всички ваши училища в Бургас. Пожелавам ви да умрете“, пише в заплашителния имейл.

„Скоро ще взривят всички ваши училища в Красно село. Пожелавам ви да умрете“, гласи финалът на заплашителния имейл, получен в училище и в София.

Във всички училища във Варна има сигнали за взривни устройства, съобщава БТА, позовавайки се на информация от варненската полиция. Служителите на реда извършват проверки.

От Областната дирекция на МВР в Бургас съобщават, че в града сигнали има подадени към 15 училища, като те са получавани не чрез обаждания, а по имейлите на учебните заведения. Учениците от повечето училища са били освободени и ще могат да се върнат едва след 24 часа.

Някои бургаски учебни заведения са предпочели да не провеждат евакуация в сградата, а да продължат нормално часовете, поясняват от ОДМВР Бургас.

 ГДБОП е започнала разследване на случая с получените заплашителни имейли за поставени бомби в десетки училища у нас. По случая работи отдел „Киберпрестъпност“ в главната дирекция.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.