Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Сигнали за бомби в десетки училища в София, Варна и Бургас

Десетки училища в София, Варна и Бургас са получили сигнали за бомби. Директорите са получили заплашителни имейли. „Здравейте, ние сме организация Fmull Free Misanthropic Unаbombers Legion. Всички човешки същества са гадни същества и копелета, които трябва да бъдат изтребени. Във всички училища са поставени тротилови заряди. Скоро ще взривят всички ваши училища в Бургас. Пожелавам ви да умрете“, пише в заплашителния имейл.

„Скоро ще взривят всички ваши училища в Красно село. Пожелавам ви да умрете“, гласи финалът на заплашителния имейл, получен в училище и в София.

Във всички училища във Варна има сигнали за взривни устройства, съобщава БТА, позовавайки се на информация от варненската полиция. Служителите на реда извършват проверки.

От Областната дирекция на МВР в Бургас съобщават, че в града сигнали има подадени към 15 училища, като те са получавани не чрез обаждания, а по имейлите на учебните заведения. Учениците от повечето училища са били освободени и ще могат да се върнат едва след 24 часа.

Някои бургаски учебни заведения са предпочели да не провеждат евакуация в сградата, а да продължат нормално часовете, поясняват от ОДМВР Бургас.

 ГДБОП е започнала разследване на случая с получените заплашителни имейли за поставени бомби в десетки училища у нас. По случая работи отдел „Киберпрестъпност“ в главната дирекция.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.