Разследвания и новини без цензура

неделя, 25 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Сиймур Хърш: САЩ загубиха доверието на голяма част от населението на света

„Делът на страните от Африка, Централна и Южна Азия, които са престанали да бъдат проамерикански и са станали проруски, е доста голям“, каза американският разследващ журналист и носител на „Пулицър“ Сиймур Хърш. В интервю за YouTube канала на британския журналист Джордж Галоуей Хърш добави, че населението на тези държави е много повече от половината от населението на света.

Според Хърш САЩ са загубили „толкова много доверие“ по света и „това никога не е било така преди“.

Според американския журналист пример за намаляващото влияние на САЩ е сближаването между бившите съперници Саудитска Арабия и Иран, което започна през март.

В резултат на подобряването на връзките между Техеран и Рияд „ще имаме уреждане в Йемен, което ние – в Америка – никога не бихме могли да получим. Изтласкват ни“, добави Хърш.

Проучванията показват, че подкрепата за участието на Вашингтон в Украйна намалява в САЩ, тъй като хората стават все по-притеснени за икономическата цена, каза Хърш.

„Америка похарчи около 140 милиарда долара за тази война в момент, когато 15 милиона американци бяха изключени от безплатното здравеопазване от тази администрация. Имам предвид това, което се случва в Америка това е просто възмутително“, добави той.

Журналистът изрази убеждение, че дългоочакваната контраофанзива на Украйна е „обречена на провал“, тъй като всички военни части на Киев имат различно обучение, оръжия и командири и изглежда не могат да работят ефективно заедно.

„Тази контраофанизва няма да е добра за Украйна, няма да е добра за НАТО, със сигурност няма да е добра за администрацията на Байдън“, каза Хърш.

Президентът на САЩ Джо Байдън очевидно смята, че конфликтът в Украйна „е билет за него да бъде преизбран. И ми се струва, че ни очакват някои реални политически проблеми тук, в Америка“, прогнозира Хърш.

На въпрос дали има вероятност НАТО да се присъедини към конфликта в Украйна, журналистът отговори, че блокът „вероятно вече е в него“.

„Искам да кажа по отношение на обучението и консултирането, знаете, че сега в украинската армия има толкова много коренно различни групи. Сякаш има 15 различни танцови отбора, които дълго време са практикували заедно или поотделно“, каза Хърш.

„И ако ги сложите в една голяма аудитория и кажете: „Имате час, ден или три дни, за да организирате рутина помежду си“, това би било невъзможно. И това е, което се случва в момента с украинската армия, доколкото знам“, добави Хърш.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.