Разследвания и новини без цензура

сряда, 21 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Сиймур Хърш: Герасимов и Залужний преговарят за мир с или без Зеленски

В момента се водят мирни преговори между началниците на руската и украинската армия – генералите Валерий Герасимов и Валерий Залужний, които включват потенциална сигурност на Крим и други четири бивши региона на Украйна като част от Русия. Това пише в последната си статия носителят на „Пулицър“, американският журналист Сиймур Хърш.

В потенциалната сделка се водят преговори да бъде включено и съгласието на Русия за присъединяването на Украйна към НАТО, но при условие че войските на НАТО не са разположени на нейна територия и там са разположени само отбранителни оръжия.

Според Хърш и Русия, и Украйна са съгласни, че продължаването на войната е нелогично и че руският президент Владимир Путин би бил за споразумение, което фиксира границите според това къде са разположени войските след края на мирните преговори.

Хърш цитира американски служител, участващ в преговорите на най-високо ниво, който казва, че последното интервю на Залужний за сп. „Икономист“ е планиран ход: „Това не беше случайно събитие“, добавяйки: „Това беше внимателно организирано от Залужний. Посланието беше, че войната е свършила и ние искаме да излезем [от конфликта]. Продължаването му би унищожило следващото поколение граждани на Украйна.“

От друга страна, администрацията на Байдън категорично се противопоставя на мирното споразумение, като украинският президент Володимир Зеленски остава „непредсказуем“, но се твърди, че му е казано, че „това е проблем между военните за решаване и преговорите ще продължат с или без теб“.

„Белият дом е напълно против предложеното споразумение“, каза американският служител, като отбеляза: „Но това ще се случи. Путин не е против.“

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.