Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Сиймур Хърш предупреди за американски план Б в Украйна

САЩ могат да се включат пряко в конфликта в Украйна, ако видят, че силите на Киев отстъпят, предположи носителят на наградата „Пулицър“ Сиймур Хърш.

В реч на конференция във Вашингтон, организирана от Комитета за републиката, организация с нестопанска цел, Хърш отбеляза, че САЩ „са направили глупави неща“ по време на войната във Виетнам и предположи, че Вашингтон може да „започне да прави нещо друго“ в конфликта в Украйна.

„Не знам какво ще стане, ако ситуацията се влоши за Украйна, имате цялата тази работна ръка“, каза той, като посочи, че САЩ са изпратили части от своите 82-ра и 101-ва елитни въздушнодесантни дивизии близо до украинската граница, докато „идват много оръжия“ от Европа.

„Казаха ми, че играта ще бъде: това е НАТО, ние подкрепяме НАТО в офанзивни операции срещу руснаците. Ние се борим с Русия“, подчерта Хърш, без да разкрива източниците си.

Според Хърш „голямият проблем“ е, че руският президент Владимир Путин е готов да постигне споразумение с украинското правителство. „Сделката е демилитаризиране и ще бъде невъзможна за нас“, каза журналистът и добави, че руският лидер „все още не е вложил основната си сила“ в конфликта.

Обобщавайки конфликта в Украйна, Хърш заяви, че „ние просто може би се шегуваме какво се случва там и какви ще бъдат резултатите“.

Той припомни битката при Сталинград по време на Втората световна война, когато съветските войски претърпяват тежки загуби, но все пак излизат победители. „Хайде. Наистина ли искаме да се месим с тези момчета? Не мисля така“, добави журналистът.

През февруари Хърш публикува разследване за взривовете на газопровода „Северен поток 1“ и „2“ миналия септември, обвинявайки Вашингтон в организирането на атаката. Белият дом отрече да носи отговорност. Миналата седмица американски медии твърдяха, че виновниците може да са свързани с Украйна.

Още по темата: Носителят на „Пулицър“ Сиймур Хърш: Американски водолази поставиха експлозиви под „Северен поток“, Норвегия ги задейства 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.