Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Чужди войници в тирове на летище София (СНИМКИ)

Над 50 чужди войници чакат под строй пред тир на летище София. Снимките публикува BNEWS. Няма информация за къде са отпътували, нито откъде са дошли, но буди съмнение фактът, че войниците се качват на тир с българска регистрация, а не в автобус. Ако чуждите войници са дошли в България, за да участват в учения или са част от ротация на натовски войски, защо не се превозват с автобус? По непотвърдена информация става въпрос не само за един, а за три тира, в които са отпътували войниците.

Скриха 50 чужди войници в ТИР на летище София (СНИМКИ)

Проверка във FlightRadar24 показва, че вчера на летище София е кацнал самолет на Atlas Air. Полетът е CMB – съкращение от CAMBER. Тази позивна се използва от Транспортното командване на САЩ при превоз на войници или военни товари. Самолетът е излетял от военнoвъздушната база Al Azraq в Йордания. На следващия ден, 17 март, самолетът е излетял за Франкфурт. Няма информация дали този полет има връзка с войниците, заснети на летище София, или е съвпадение. След публикуването на снимките от летището в социалните мрежи започна дискусия дали тези войници имат връзка с войната в Украйна.

През последните седмици много европейски лидери повдигнаха темата за възможно изпращане на войници от НАТО в Украйна. Френският президент Емнюел Макрон беше първият, който заяви открито, че не е изключено да изпрати френски войски в Украйна. Френските медии публикуваха информация за военно учение на Френския чуждестранен легион и попитаха дали има връзка с изявленията на президента Макрон.

Някои държави от НАТО вече изпратиха военни в Украйна, заяви полският външен министър Радослав Шикорски. Полският външен министър добави, че няма да разкрие кои държави са изпратили военните си там, „за разлика от някои политици“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.