Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Следи от кокаин в резиденцията на британското правителство след партита с политици

Следи от кокаин са открити от служители, работещи в резиденцията на британското правителство, след партита, на които са присъствали политически съюзници на бившия премиер и външен министър Лиз Тръс, съобщи Guardian.

Твърди се, че белият прах е намерен в имението Чивнинг – имение със 115 стаи, традиционно предоставяно на външния министър – миналото лято, в дните преди Трус да спечели надпреварата за партийно лидерство и да стане премиер.

Източници твърдят, че наркотик е бил употребен на поне две партии – едно, което се е провело в края на август в разгара на политическата кампания на Тръс, и друго – в първия уикенд на септември, само дни преди тя да спечели позицията. Смята се, че и на двете партии са присъствали Тръс и нейните политически съюзници.

Служители на имението заявиха пред Guardian, че са тествали веществото с помощта на тампон, който променя цвета си, когато влезе в контакт с кокаин, и са установили, че белият прах всъщност съдържа следи от наркотика.

Други източници заявиха, че подобен бял прах е открит в офисите на Даунинг стрийт 10 след две партии, които са се състояли, когато Борис Джонсън беше начело на правителството на Обединеното кралство, съобщава изданието.

Вестникът обаче отбелязва, че „няма предположение, че самите Тръс или Джонсън са използвали наркотика или че са били наясно, че наркотиците са били използвани“.

Притежанието на кокаин се счита за престъпление съгласно законодателството на Обединеното кралство, което се наказва с до седем години затвор, както и с  глоба. Британски официални лица, включително Тръс, по-рано призоваха за репресии срещу употребяващите наркотици за развлечение в страната и предложиха по-строги наказания за нарушителите, като конфискация на паспорти и забрани за посещения на нощни клубове.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.