Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 13 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Служител на “Секрет Сървис“ е отзован след скандал в България

Служител на американската служба за охрана “Секрет Сървис“ наскоро е бил отзован от България след кавга с персонала на хотел, съобщи говорител на агенцията, цитиран от телевизия ABC.

Инцидентът е станал на 10 май в момент, когато тече подготовката за посещението на бившия президент на САЩ Бил Клинтън в България за Глобалната инициатива на Клинтън (CGI). Той дойде в София по покана на изпълнителния директор на „Хювефарма“ Кирил Домусчиев.

Служителят от „Сикрет сървис“, на когото е възложено да осигурява подкрепа за охраната по време на задграничното пътуване до София, е изтеглен от мисията заедно с друг служител, който е станал свидетел на кавгата. И двете лица са били отстранени от местопроизшествието преди пристигането на защитеното лице, съобщи говорителят на „Сикрет Сървис“.

Всички служители, замесени в инцидента, са пуснати в административен отпуск, а достъпът им до обекти, съоръжения и компютърни системи на „Сикрет сървис“ е отнет в очакване на резултата от разследването.

Службата за професионална отговорност на „Сикрет сървис“ е започнала вътрешно разследване, за да проучи допълнително инцидента. Агенцията подчерта, че се придържа към строг кодекс за поведение, регулиращ поведението на служителите, и заяви, че ако разследването установи нарушения или неправомерно поведение, ще бъдат предприети подходящи дисциплинарни мерки срещу участващите лица.

Новината идва малко след като тайните служби влязоха в новините заради  пробив в сигурността във Вашингтон, окръг Колумбия, в дома на съветника по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан.

Неидентифицирано лице, в нетрезво състояние, успя да влезе в резиденцията на Съливан по-рано този месец. Впоследствие е установено, че нарушителят не е познавал Съливан, нито е възнамерявал да нарани служителя на Белия дом, който по това време не е бил вкъщи.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.