Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Сменят военния министър на Украйна заради корупционен скандал, но остава в екипа на Зеленски

От следващата седмица военният министър на Украйна Олексий Резников може да напусне поста си, като мястото му вероятно ще бъде заето от сегашния шеф на украинското разузнаване Кирил Буданов, съобщи „Украинска правда“.

Медията отбелязва, че екипът на президента Зеленски обмисля къде да прехвърли Резников, защото „никой няма съмнения, че той трябва да остане в отбора“.

Алтернативно се счита, че Резников ще стане новият министър на правосъдието. Според украинската медия сегашният министър Денис Малиуска може да бъде изпратен като посланик в някоя от европейските държави.

Вместо това постът председател на Министерството на отбраната вероятно ще бъде зает от Буданов. „За него е много трудно да напусне разузнаването, той не иска да отиде в Министерството на отбраната, защото разбира, че това е огромна бюрократична машина. Но вече няма много време за размисъл“, обяснява източник сред силите за сигурност.

„Всеки служител трябва да е наясно, че не е в позицията си за цял живот. Затова съм готов за всяко развитие на събитията. От това, което направих, не се срамувам от нищо. Определено ще имам какво да покажа какво съм направил. Останалото ще видим“, каза Резников.

През последните седмици министерството на отбраната беше разтърсено от корупционни скандали, свързани с доставки за армията. Десетки държавни служители бяха уволнени, включително от екипа на Зеленски заради ваканции в чужбина, луксозни коли и имоти, завишени цени при обществени поръчки.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.