Разследвания и новини без цензура

събота, 18 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Снимка в Инстаграм от ваканция в Марабеля коства поста на зам.-главния прокурор на Украйна

Снимка в Инстаграм от испанския курорт Марабеля, публикувана от съпругата му, коства поста на зам.-главния прокурор на Украйна Олексий Симоненко. Той е отишъл на почивка в чужбина по време на военното положение в нарушение на забраната на президента Володимир Зеленски. Това съобщи журналистът от „Украинска правда“ Михайло Ткач. Според него Симоненко е прекарал 10-дневна ваканция в Марбеля, Испания, както се вижда от снимка, публикувана от съпругата му в Инстаграм. След разкритието в украинските медиите Симоненко е подал оставка, съобщи депутатът от Върховната Рада Алексий Гончаренко.

Снимка в Инстаграм от ваканция в Марабеля коства поста на зам.-главния прокурор на Украйна

Снимка, публикувана от съпругата на Олексий Симоненко в Инстаграм. Източник: Михайло Ткач/Фейсбук

Зам.-главният прокурор е отпътувал от Украйна на 30 декември през ГКПП Краковец с лек автомобил Мерцедес ВС 0001 ХН заедно с Виктор Деркач, който е шофирал, пише украинският журналист. Върнал се е в Украйна на 8 януари през Краков заедно с Роман Серетко, който е шофирал  същата кола.

„Номерът на колата „0001“, с която зам.-главният прокурор е напуснал страната, ми се стори твърде нескромен за човек на такава длъжност и реших да го проверя. Оказа се, че колата е регистрирана от ООО „ХОЛДИНГ ГРАНД ХОТЕЛ“. Компанията принадлежи на съпругата на много известен бизнесмен от Лвов и депутат Григорий Козловски“, пише украинският журналист Михайло Ткач. Шофьорът, управлявал автомобила на влизане в Украйна, е бодигард на въпросния бизнесмен Козловски.

„Виктор Деркач, който пък е извел зам.-главния прокурор от страната, през 2016-2018 г. е подал декларации за имотното си състояние като служител на Държавната служба за специални комуникации и защита на информацията на Украйна в Лвовска област“, ​​добави журналистът.

През декември 2022 г. по време на речта си във Върховната Рада Зеленски поиска украинските политици и държавни служители да се въздържат от почивка в чужбина, поне за периода на войната.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.