Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 1 юни, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Снимка в Инстаграм от ваканция в Марабеля коства поста на зам.-главния прокурор на Украйна

Снимка в Инстаграм от испанския курорт Марабеля, публикувана от съпругата му, коства поста на зам.-главния прокурор на Украйна Олексий Симоненко. Той е отишъл на почивка в чужбина по време на военното положение в нарушение на забраната на президента Володимир Зеленски. Това съобщи журналистът от „Украинска правда“ Михайло Ткач. Според него Симоненко е прекарал 10-дневна ваканция в Марбеля, Испания, както се вижда от снимка, публикувана от съпругата му в Инстаграм. След разкритието в украинските медиите Симоненко е подал оставка, съобщи депутатът от Върховната Рада Алексий Гончаренко.

Снимка в Инстаграм от ваканция в Марабеля коства поста на зам главния прокурор на Украйна

Снимка, публикувана от съпругата на Олексий Симоненко в Инстаграм. Източник: Михайло Ткач/Фейсбук

Зам.-главният прокурор е отпътувал от Украйна на 30 декември през ГКПП Краковец с лек автомобил Мерцедес ВС 0001 ХН заедно с Виктор Деркач, който е шофирал, пише украинският журналист. Върнал се е в Украйна на 8 януари през Краков заедно с Роман Серетко, който е шофирал  същата кола.

„Номерът на колата „0001“, с която зам.-главният прокурор е напуснал страната, ми се стори твърде нескромен за човек на такава длъжност и реших да го проверя. Оказа се, че колата е регистрирана от ООО „ХОЛДИНГ ГРАНД ХОТЕЛ“. Компанията принадлежи на съпругата на много известен бизнесмен от Лвов и депутат Григорий Козловски“, пише украинският журналист Михайло Ткач. Шофьорът, управлявал автомобила на влизане в Украйна, е бодигард на въпросния бизнесмен Козловски.

„Виктор Деркач, който пък е извел зам.-главния прокурор от страната, през 2016-2018 г. е подал декларации за имотното си състояние като служител на Държавната служба за специални комуникации и защита на информацията на Украйна в Лвовска област“, ​​добави журналистът.

През декември 2022 г. по време на речта си във Върховната Рада Зеленски поиска украинските политици и държавни служители да се въздържат от почивка в чужбина, поне за периода на войната.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.