Разследвания и новини без цензура

сряда, 22 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Сноудън: Глупостите за НЛО над САЩ са за отвличане на вниманието от разкритията за „Северен поток“

Ситуацията с трите свалени през последните дни неидентифицирани летящи обекти (НЛО) в Северна Америка има за цел да отклони вниманието на журналистите от разследването на експлозията на газопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“. Това мнение изрази в Twitter Едуард Сноудън, бивш служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ.

„Иска ми се да са извънземни, но не са извънземни“, написа Сноудън, коментирайки ситуацията със свалените балони и неидентифицираните летящи обекти в САЩ и Канада. Според него „паниката е предизвикана по изкуствен път“ и има за цел „да гарантира, че на репортерите, занимаващи се с въпросите на националната сигурност, е възложено да разследват глупостите с въздушните балони, а не бюджета или взривовете (като „Северен поток“)“.

Поредицата от свалени НЛО над Северна Америка съвпадна с разследването на американския журналист Сиймур Хърш миналата седмица. Носителят на „Пулицър“ описа детайлно тайната операция на Белия дом и ЦРУ за взривяване на газопроводите „Северен поток“ 1 и 2 през септември миналата година. Според Хърш взривоете са поставени от американски военни водолази по време на учение на НАТО в района, а са задействани от норвежците.

Цялото разследване на Сиймур Хърш: Носителят на „Пулицър“ Сиймур Хърш: Американски водолази поставиха експлозиви под „Северен поток“, Норвегия ги задейства 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.