Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Сноудън: Глупостите за НЛО над САЩ са за отвличане на вниманието от разкритията за „Северен поток“

Ситуацията с трите свалени през последните дни неидентифицирани летящи обекти (НЛО) в Северна Америка има за цел да отклони вниманието на журналистите от разследването на експлозията на газопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“. Това мнение изрази в Twitter Едуард Сноудън, бивш служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ.

„Иска ми се да са извънземни, но не са извънземни“, написа Сноудън, коментирайки ситуацията със свалените балони и неидентифицираните летящи обекти в САЩ и Канада. Според него „паниката е предизвикана по изкуствен път“ и има за цел „да гарантира, че на репортерите, занимаващи се с въпросите на националната сигурност, е възложено да разследват глупостите с въздушните балони, а не бюджета или взривовете (като „Северен поток“)“.

Поредицата от свалени НЛО над Северна Америка съвпадна с разследването на американския журналист Сиймур Хърш миналата седмица. Носителят на „Пулицър“ описа детайлно тайната операция на Белия дом и ЦРУ за взривяване на газопроводите „Северен поток“ 1 и 2 през септември миналата година. Според Хърш взривоете са поставени от американски военни водолази по време на учение на НАТО в района, а са задействани от норвежците.

Цялото разследване на Сиймур Хърш: Носителят на „Пулицър“ Сиймур Хърш: Американски водолази поставиха експлозиви под „Северен поток“, Норвегия ги задейства 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.