Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 2 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Социологическо проучване: Американците не се вълнуват от войната в Украйна, а от престъпността и инфлацията

Войната между Русия и Украйна и други теми, които са приоритетни в големите американски медии, не са приоритетни за американците, които са много по-загрижени за проблеми като насилствената престъпност и инфлацията, показва социологическо проучване преди междинните избори за Конгрес през ноември.

„Фалшивата медийна реалност се провали значително“, коментира Rasmussen Reports, позовавайки се на социологическо проучване, показващо разминаване между темите, отразявани най-много от кабелните новинарски медии, и въпросите, които се отнасят до избирателите. Украинската криза, по-специално, е отхвърлена от много избиратели като важна, като не е успяла да се класира сред първите десет въпроса и е цитирана като „много важна“ само от един на всеки пет американци.

За сравнение, 87% от избирателите са „загрижени“, а 56% са „много загрижени“ за насилствените престъпления, съобщи Расмусен. Други основни въпроси включват енергийната политика (87% засегнати и 54% много загрижени), високите цени на газа (86% и 57%), инфлацията (85% и 57%), икономиката (84% и 55%) и незаконната имиграция (84% и 54%).

Подобно на украинския конфликт, пандемията от Ковид-19 и LGBT се нареждат като проблем, предизвикващ силна загриженост, само с около един на всеки пет респонденти.

Дори сред американците, които са силно загрижени за украинската криза, не всички подкрепят политиката на президента Джо Байдън за изпращане на оръжия и друга помощ на стойност милиарди долари в Киев. Проучване на Расмусен по-рано тази седмица показа, че 42% от избирателите смятат, че конфликтът е отслабил националната сигурност на САЩ.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.