Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Сорос е дарил 131 млн. долара на 253 медии по света

Джордж Сорос е отделил най-малко 131 милиона долара, които са дарени на 253 медийни групи по света, разкриват данни от доклад на MRC Business, част от консервативния Център за медийни изследвания. Проучването, публикувано в три части, изследва степента на влиянието на Сорос върху международните медии и обхваща периода 2016-2020 г., съобщи Fox News.

Сред получилите финансиране са 54 влиятелни американски журналисти от CNN, NBC, CBS, Bloomberg, NPR и Washington Post.

„Всъщност неговото финансиране му помогна да установи връзки с някои от най-известните медийни личности в Съединените щати и в чужбина, които помагат да индоктринират милиони с неговите възгледи всеки ден. MRC Business откри най-малко 54 видни медийни фигури … които са свързани със Сорос чрез връзките си с организации, които той финансира“, пишат анализаторите на MRC Business Джоузеф Васкес и Даниел Шнайдер. „Те включват личности като водещия на „NBC Nightly News“ Лестър Холт и изпълнителния редактор на The Washington Post Сали Бъзби.“

„Тази мрежа от медийни връзки позволява на Сорос да има значително влияние върху историите, които медиите отразяват, как отразяват тези истории и какви истории не отразяват“, пишат Васкес и Шнайдер.

Проучването открива най-малко 54 медийни фигури, свързани с парите на Сорос, сред които са съоснователят на Bloomberg News Матю Уинклер и Кристиан Аманпур от CNN.

„Другите включват репортери, водещи, колумнисти, редактори, ръководители на новини и журналисти, свързани с организации като ABC, CBS, NPR, Bloomberg News, Reuters, The New York Times и множество допълнителни издания“, пишат Васкес и Шнайдер.

Много от медийните фигури са свързани със Сорос чрез Комитета за защита на журналистите (CPJ), който получи 2,7 милиона от подкрепяни от Сорос групи.

Не всички медийни лидери, получили финансиране, са пред камерата. Председателят на NBCUniversal News Group Сезар Конде , който управлява NBC News, MSNBC и CNBC, също е свързан с парите на Сорос чрез института Аспен, който награди шефа на NBC със своята стипендия Henry Crown. Групите на Сорос са дали повече от 1,1 милиона долара на института Аспен между 2016 г. и 2020 г., според проучването.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.