Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Сорос съкращава 40% от служителите на „Отворено общество“

Фондация „Отворено общество“, ръководена от милиардера Джордж Сорос, съкращава голяма част от персонала си като част от реорганизация.

Процесът включва „значително намаляване на броя на служителите с не по-малко от 40% в световен мащаб“, заяви говорител на „Отворено общество“. В благотворителната организация работят над 500 души към края на 2021 г., според Bloomberg.

В петък бордът на директорите на организацията публикува изявление, в което обяви „значителни промени“ в оперативния модел, „предназначен да увеличи максимално въздействието на „Отворено общество“ в подпомагането на противодействието на силите, които в момента заплашват отворените и свободни общества“.

92-годишният Сорос е в процес на предаване на контрола над своята финансова империя на стойност 25 милиарда долара на 37-годишния си син Александър. Сорос-младши заяви пред Wall Street Journal миналия месец, че възгледите му са подобни на тези на баща му и че той е „по-политически“.

Сорос, който натрупа богатството си във финансите и управлението на хедж фондове, защитава различни либерални и прогресивни каузи у дома и в чужбина, което често предизвиква критики от консерваторите.

Страни като Русия и Унгария обвиниха Сорос в намеса във вътрешните им работи и забраниха на НПО-та, свързани с милиардера, да работят на тяхна територия.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Гответе се, настава време за AI инфлуенсъри и ботове за дезинформация.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.