Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

S&P Global: Руското производство отбелязва най-бързия си растеж от близо 18 г.

Руският производствен сектор се разшири с най-бързия темп от близо 18 години през март, показва последното проучване на S&P Global.

S&P Global Purchasing Managers’ Index (PMI) за руското производство се повиши до 55,7 през март от 54,7 през февруари, отбелязвайки значителен ръст. Производствената активност е в най-доброто си състояние от август 2006 г. досега, показва анализът на S&P Global.

Съживяването на сектора след първите месеци на войната в Украйна до голяма степен зависи от вътрешното търсене, тъй като някои пазари избягват Русия.

Москва харчи особено много за производство, наливайки пари в отбранителния сектор, за да увеличи военното производство. Отбранителната промишленост стимулира по-рязък от прогнозирания растеж на промишленото производство през февруари, показват данни от миналата седмица.

Новите поръчки за износ се увеличиха за първи път от миналия октомври. „По-голямото търсене от чуждестранни клиенти произтича от експанзията на нови експортни пазари и спечелването на нови клиенти“, се казва в изявление на S&P Global, което също така посочва ефекта върху заетостта.

„Фирмите повишиха заетостта с най-бързия темп от ноември 2000 г. Има значително увеличение в закупуването на суровини на фона на усилията за възстановяване на запасите.“

„Оптимизмът е свързан с надеждите за по-нататъшно повишаване на клиентското търсене, както и инвестиции в нови продуктови линии и машини за подобряване на ефективността“, посочва S&P Global.

Още по темата: Нивото на бедност в Русия падна до исторически минимум – какво е обяснението 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.