Разследвания и новини без цензура

събота, 4 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Специален прокурор започва разследване срещу Байдън за злоупотреба с класифицирани документи

Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд обяви, че назначава специален прокурор, който да разследва дали Байдън е боравил неправилно с класифицирана информация по време на личния си живот.

Министерството на правосъдието назначава Робърт Хър за специален прокурор. Хър, който преди това е бил прокурор на САЩ за Мериленд по време на администрацията на Тръмп, е натоварен със задачата да разследва „възможното неоторизирано премахване и задържане на секретни документи или други открити записи“ в офиса на мозъчния тръст на Байдън в Вашингтон и резиденцията му в Уилмингтън, Делавър, според заповедта, подписана от  Гарланд.

По-рано днес стана ясно, че юридическият екип на президента Джо Байдън е открил втора партида от класифицирани документи от времето му като вицепрезидент в складово помещение в гаража на дома му в Уилмингтън, щата Делауеър, съобщи Белият дом.

Изявлението на Ричард Заубер, специален съветник на Байдън, беше направено два дни, след като Белият дом вече потвърди, че партида документи е била открита през ноември в килера на офис в мозъчен тръст на Университета в Пенсилвания, който Байдън е използвал, след като е напуснал вицепрезидентството.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.