Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 13 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Столтенберг: НАТО трябва да се готви за лоши новини, Украйна е в критична ситуация

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че е „необходимо да се подготвим за лоши новини от Украйна“.

„Трябва да сме подготвени и за лоши новини“,  каза той в отговор на въпрос на германската телевизия ARD дали се опасява, че ситуацията в Украйна ще се влоши в бъдеще. „Войните се развиват на етапи. Но ние трябва да подкрепяме Украйна както в добри, така и в лоши времена“, заяви Столтенберг. Увеличаването на производството на боеприпаси, според него, е от решаващо значение.

В същото време той призна, че страните от НАТО не са успели да отговорят на нарасналото търсене. Украйна е в „критична ситуация“, каза Столтенберг. Той обаче не отговори на въпроса как трябва да действа командването в Киев в такава ситуация. „Ще оставя тези трудни оперативни решения на украинците и военните лидери“, заяви генералният секретар на НАТО.

„Мисля, че един от проблемите, които трябва да решим, е фрагментацията на европейската отбранителна индустрия“, подчерта той и добави, че става въпрос за собствените интереси и работни места в индустрията. Като пример генералният секретар на НАТО посочи производството на боеприпаси, което в момента получава специално внимание поради голямата нужда на Украйна. Според него е важно да не се допуска повишеното търсене да доведе само до повишаване на цените.

В коментар за ситуацията на фронта Столтенберг заяви, че през последните няколко месеца няма значителен напредък. Той не прогнозира по-нататъшно развитие. „Войните по своята същност са непредсказуеми“, каза генералният секретар. „Но ние знаем, че колкото повече подкрепяме Украйна, толкова по-бързо ще свърши войната“, каза той, въпреки че не стана ясно как точно по-голямото количество оръжия ще помогне за бързото приключване на конфликта, вместо само да го удължи и да доведе до смъртта на още хора.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.