Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Страх от Трета световна война спрял Мъск да купи Туитър

Милиардерът Илон Мъск е заявил през май, че няма смисъл да се придобива Туитър, ако светът е обречен, съобщиха адвокатите на социалната платформа в съда.

Делото беше заведено от Туитър срещу Мъск, след като милиардерът се отказа от офертата си от април да купи платформата за микроблогове за $ 44 милиарда, съобщи Business Insider.

Текстови съобщения, изпратени на 8 май до банкер в инвестиционна група Morgan Stanley, бяха прочетени от адвокат, представляващ Туитър по време на изслушване в съда.

„Да забавим само няколко дни. Речта на Путин утре е наистина важна. Няма да има смисъл да купуваме Туитър, ако се насочваме към Трета световна война“, адвокатът на Туитър цитира смс на Мъск в съдебната зала.

Милиардерът вероятно е визирал годишните празненства в Русия за Деня на победата на 9 май. Западните медии тогава прогнозираха, че Путин ще обяви мобилизирането на руската армия, като се очакваше пряка конфронтация между Русия и НАТО.

Мъск се отдръпна от сделката през юли, като заяви, че компанията сериозно го е подвела за броя на спам акаунтите, работещи на платформата. Туитър сега се опитва да докаже, че Мъск загърбва сделката поради лични финансови опасения и трябва да бъде принуден да я финализира.

Адвокат, представляващ Мъск, коментира, че съобщението е погрешно интерпретирано от адвоката на Туитър. По думите му, пълният текст ще докаже, че доказателството е „пълна глупост“ и ще бъде предадено на съда следващата седмица.

Правният екип на Мъск преди това цитира разкрития от бившия шеф по сигурността в Туитър Пейтър Затко, който алармира за нарушения на социалната мрежа. Според разкритията бившият му работодател е подвел регулаторите за броя на фалшивите профили на платформата.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.