Разследвания и новини без цензура

понеделник, 15 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Световните лидери трябва да говорят с Путин и Зеленски: Ердоган

Световните лидери не правят достатъчно, за да сложат край на конфликта в Украйна, каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред журналисти в Ню Йорк.

Той призова колегите си да се съсредоточат върху дипломацията както с Москва, така и с Киев, за да се сложи край на боевете.

Анкара винаги е вярвала в силата на диалога и дипломацията, каза Ердоган, посочвайки посредническите усилия на Турция както в сделката за зърно в Истанбул между Москва и Киев, така и в неотдавнашния обмен на затворници между двете страни. Той добави, че индивидуалните усилия на световните лидери не са достатъчни.

„ООН не можа да сложи край на войната, не можа да спре кръвопролитието и не можа да намери решение на енергийната и продоволствената криза“, каза той, като призова други световни лидери да се присъединят към Турция в нейните дипломатически усилия. Ердоган отбеляза, че ще се обади на Путин и Зеленски и ще продължи своята „телефонна дипломация“.

Трябва да има съвместни усилия на всички световни лидери и всички трябва да разговарят с руския президент Владимир Путин, както и с украинския президент Владимир Зеленски, за да отворят вратата за дипломация, каза той. Всякакви негативни подходи  към двамата лидери  няма да доведат до резултата, който очакваме, а само ще донесат повече смърт и разрушение, предупреди Ердоган.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.