Разследвания и новини без цензура

вторник, 21 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„Свободна Европа“: Стихотворението „Аз съм българче“ пречи за интеграцията на децата на имигрантите

Българската редакция на финансираната от американското правителство медия „Свободна Европа“ публикува анализ на мерките, които са необходими да се предприемат, за да се интегрират имигрантите в България.

Една от тях е промяна на образователната ни система, така че тя да е не само за „етническите българи“, но и за имигрантите, идващи у нас. „Свободна Европа“ твърди, че има „ксенофобски фон“ и че страната ни приема „собствените си малцинства като чужди“.

За да се промени това трябват не само законодателни промени, но и промяна на образователната система, предлага българският клон на американската медия. Според анализа стихотворението „Аз съм българче“ пречи за интеграцията на децата на имигрантите у нас. Ето точен цитат на написаното:

За да е възможна интеграцията, много сфери трябва да се променят, включително образователната система. Защото тя е скроена единствено по мярата на етническите българи.

Няма как децата на 100 000 имигранти да се почувстват пълноценна част от българското общество, ако са длъжни да учат „Аз съм българче“, без на образователната система да ѝ хрумва, че и те биха могли да научат българските деца на нещо и да обогатят живота им.

„Свободна Европа“: Стихотворението „Аз съм българче“ пречи на децата на мигрантите

Т.е. стихотворението „Аз съм българче“ на Иван Вазов, изучавано в училищата, пречи на интеграцията на децата на мигрантите и те не могата да се почувстват пълноценна част от българското общество, за което е виновна българската образователна система и тя трябва да се промени, за да не е само за „етническите българи“, е позицията на българската редакция на американската „Свободна Европа“.

Още по темата: България се е съгласила да приеме 6619 бежанци от Австрия (ДОКУМЕНТ) 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

2 COMMENTS

  1. Мигранти ли са ли е не ни трябват. За какво да ги интегрираме, мястото им не е в България, а в местата от дето се се пръкнали.

  2. На мама ви в кътния! Тук е България и се учи български! Това е нашата история и култура! Мигрантите ще изучават българските автори, за да се интегрират! Ще учат и „Аз съм българче“! Ако не им изнася, беж към граничните пунктове!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.