Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

СВР: САЩ обучават 60 ислямисти в лагер в Сирия за нападения в Русия

Руската Служба за външно разузнаване (СВР) съобщи, че според получена разузнавателна информация американската армия вербува ислямистки бойци, за да нападат цели в Русия и страните от Общността на независимите държави (ОНД), предаде Ройтерс.

Според изявление на СВР през януари са били вербувани 60 бойци от групировки, свързани с „Ислямска държава“ и „Ал Кайда“. По данни на службата те са обучавани в американската военна база „Ат Танф“ в Сирия, където преминават подготовка за изработване и използване на самоделни взривни устройства, както и за диверсионно-подривни дейности.

„Особено внимание се отделя на планирането на нападения срещу силно охранявани обекти, включително чуждестранни дипломатически мисии“, каза СВР.

„Те ще бъдат натоварени със задачи за подготовка и осъществяване на терористични нападения срещу дипломати, държавни служители, сътрудници на правоохранителните органи и личния състав на въоръжените сили“, заяви СВР.

Според съобщението „специално внимание се обръща на привличането на имигранти от руския Северен Кавказ и Централна Азия“.

СВР твърди, че в близко време се планира изпращането на бойци на малки групи в Русия и страните от ОНД с цел извършване на нападения.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.