Разследвания и новини без цензура

събота, 18 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Свръхсмъртността от рак е нараснала от -1,379 през 2020 г. до +7,162 през 2022 г. след масовата ваксинация в Япония

Ново рецензирано проучване, публикувано в Cureus, установи значително увеличение на смъртността от всички видове рак през 2022 г., след като по-голямата част от японското население получи дози от иРНК ваксините срещу Ковид.

„Статистически значимо увеличение на коригираната спрямо възрастта смъртност на всички видове рак и някои специфични видове рак, а именно рак на яйчниците, левкемия, простата, устната кухина, панкреаса, гърдите, се наблюдава през 2022 г., след като две трети от японското население получи три или повече дози от ваксината SARS-CoV-2 mRNA-LNP“, потвърждават авторите на изследването.

Свръхсмъртност от рак

Свръхсмъртността или допълнителните смъртни случаи се изчисляват, като се проследи изменението на броя смъртни случаи по месеци в сравнение със средния им брой за съответния месец през базовия период, в случая 2020 г.

Колкото по-висока е стойността на показателя, толкова по-голям е броят на починалите през наблюдавания месец. Ако показателят е с отрицателна стойност, това означава, че смъртните случаи са по-малко в сравнение с базовия период и тогава свръхсмъртността е отрицателна.

През 2020 г. допълнителните смъртни случаи възлизат на -28 126 (свръхсмъртност от всички причини -2,3%) и има -1 379 допълнителни смъртни случаи от рак (свръхсмъртност от рак -0,4%).

През 2021 г. след въвеждането на ваксината допълнителните смъртни случаи са нараснали до 25 453 (свръхсмъртността по всички причини е скочила с 2,1%) и има 3 870 допълнителни смъртни случая от рак (свръхсмъртност от рак 1,1%).

През 2022 г. е имало 115 799 смъртни случая по всякакви причини (свръхсмъртност по всякакви причини 9,6%) и 7 162 допълнителни смъртни случая от рак (свръхсмъртност от рак 2,1%).

Авторите на изследването посочват ваксината срещу Ковид като виновник.

Значителното увеличение на смъртността от рак по-скоро „може да се дължи на няколко механизма на mRNA-LNP ваксинацията“, отколкото да се дължи на „самата инфекция от Ковид-19 или на намалената грижа за раковоболните заради локдауните“.

По време на пандемията свръхсмъртността, включително свръхсмъртността от рак, стана проблем в Япония.

Проучването „имаше за цел да оцени как са се променили коригираните спрямо възрастта нива на смъртност за различните видове рак в Япония по време на пандемията от Ковид-19 (2020-2022 г.)“, като използва официални статистически данни от Япония, които сравняват наблюдаваните годишни и месечни нива на смъртност с прогнозираните проценти въз основа на данните преди пандемията (2010-2019 г.), използвайки логистичен регресионен анализ.

Авторите подчертават рязкото увеличение на случаите на рак след прилагането на множество дози от иРНК ваксина.

Докато „не се наблюдава значителна свръхсмъртност през първата година на пандемията (2020 г.)“, свръхсмъртността от рак „се наблюдава през 2021 г. след масова ваксинация с първата и втората доза ваксина“, пишат изследователите.

Всъщност най-смъртоносните ракови заболявания са „намалявали“ преди 2020 г. След въвеждането на ваксината това намаление започна да се забавя.

Коригираните спрямо възрастта нива на смъртност за четирите ракови заболявания с най-много смъртни случаи (бял дроб, колоректален, стомах и черен дроб) „показаха тенденция на намаляване до първата година на пандемията през 2020 г., но темпът на намаляване се забави през 2021 и 2022 г.“, се казва в проучването.

Авторите на изследването са японската клиника „Мацубара“, педиатричният раков фонд „Нагоя“, клиниката по сърдечно-съдова медицина „Хонбецу“ и институтът „Учебно здравно общество“.

Д-р Джеймс Торп, известен американски акушер-гинеколог и специалист по майчина фетална медицина, изразява опасения относно потенциалните връзки между увеличаването на общата и свързаната с рака смъртност след въвеждането на ваксината срещу Ковид-19 в Япония.

„Д-р Мики Гибо и колегите му в Япония съобщиха за увеличение на общата смъртност, като специално подчертаха увеличаването на смъртните случаи от рак, изчислено от данните преди и след въвеждането на ваксината срещу Ковид-19. Техните констатации предизвикват безпокойство“, кoментира д-р Джеймс Торп.

„Въпреки че изчисляването на допълнителните смъртни случаи по своята същност е сложно, методологиите, използвани от авторите, изглеждат валидни.“

Д-р Торп посочва как анализът предполага, че от 2020 до 2021 г. общите смъртни случаи и смъртните случаи от рак значително надвишават нормалните вариации, съответно с 8 и 3 стандартни отклонения, въз основа на голям размер на извадката.

Увеличение от 8 и 3 стандартни отклонения съответно в общата смъртност и смъртните случаи от рак показва силно необичайни и значителни отклонения от очакваните тенденции, което предполага въздействаща основна причина. Д-р Торп смята, че времето на увеличаване на свръхсмъртността от рак е подозрително.

„Това увеличение може да има множество причини и причинно-следствената връзка не трябва да се извежда прибързано. Независимо от това, времето на тези увеличения във връзка с въвеждането на ваксината е забележително, особено като се има предвид продължаващото нарастване на случаите на рак от 2021 г. до момента.“

Още по темата: Висока свръхсмъртност в цяла Европа с изключение на България и Румъния: Евростат 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.