Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тагарев: Изпращаме на Украйна втори транш военна помощ от запасите на българската армия

България подготвя нов транш военна помощ за Украйна, обяви военният министър Тодор Тагарев.

„Правителството подготвя решението за втори пакет помощ за Украйна и това ще бъде факт съвсем скоро“, каза той. Помощта ще бъде боеприпаси и въоръжения, чийто срок на годност приближава края си. По думите му новата помощ ще бъде сравнима по обем и вид с първия пакет въоръжение и боеприпаси, който вече сме предоставили на Киев. Не се дискутира предоставяне на основни платформи за отбраната, твърди министърът на отбраната.

България също ще се включи в европейската инициатива за доставка на 1 млн. снаряди за Украйна. Това може да доведе до „инвестиции в разширяване на производствения капацитет и преминаване към нови стандарти“. Търсят се опции ВМЗ „Сопот“ да получи европейско финансиране и да увеличи капацитета си за производство на такъв калибър снаряди, обясни Тагарев.

По-рано стана ясно, че не Румен Радев, а Николай Денков ще присъства на срещата на НАТО във Вилнюс. Аргументите делегацията във Вилнюс да бъде водена от премиера, е чл. 105-ти, ал. 2-ра от Конституцията, каза Тодор Тагарев. Според решение на кабинета от днес не Румен Радев, а премиерът Денков ще води българската делегация за форума на НАТО.

Според тази алинея Министерският съвет ръководи и осъществява вътрешната и външната политика на страната, осъществява обществения ред и националната сигурност и осъществява общото ръководството на администрацията и Въоръжените сили.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.