Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тагарев назначи бивш инструктор в МВР на Украйна за шеф на военните ни заводи „ТЕРЕМ“

Оръжейният експерт Калин Димитров е новият изпълнителен директор на военно-ремонтните ни заводи „ТЕРЕМ“, съобщи министерството на отбраната, което е принципал на дружеството и е на подчинение на Тодор Тагарев. Военният министър е подписал назначението му.

„ТЕРЕМ“ изпраща оръжия за Украйна, а новият му директор е работил в МВР на Украйна и е обучавал доброволчески батальони за войната, избухнала в Донбас след Евромайдана в Украйна през 2014 г. Той е бил оръжеен инструктор в украинското МВР, по собствените му думи.

„Калин Димитров е старши-лейтенант от резерва. Има значителен опит в управлението на фирми, свързани с отбраната. Заемал е ръководни длъжности в търговски дружества за производство и модернизация на военна техника. Работил е като консултант в сферата на услугите, свързани с новостите, тенденциите и насоките в областта на военната техника, въоръжение, екипировка и обучение. През есента на 2021 г. организира посещение на делегация от българските ВВС за запознаване с възможностите на украинските предприятия за извършване на ремонт на авиационна и друга техника“, се казва в съобщението на Министерството на отбраната какви са качествата на новия изпълнителен директор на военния холдинг.

В интервю за Нова телевизия от март 2022 г. Калин Димитров се похвали, че е обучавал доброволци в Украйна след 2014 г. и е работил като оръжеен инструктор към МВР в Киев.

„През 2014 година съм работил с два от т.нар. Първи доброволчески батальони. Единият е батальонът „Днепър” от град Днепро и с батальона „Донбас”. Това са батальони от Националната гвардия на Украйна. Това са доста сериозни подразделения, които сериозно участват в отбраната на градовете в Украйна”, разказа Димитров.

Съветът на директорите на ТЕРЕМ се увеличава от 5 на 7 души. За председател на съвета на директорите е назначен Димитър Стойчев.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. МО на България= МО на Украйна,как се оказва че сегашният персонал на МО са работили за укрите.Няма такава държава в която одбраната на страната е поверена одкрито на хора работили против интересите на собственият си народ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.