Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тагарев: Престижно е в евроатлантическата общност да се помага на Украйна

“Престижно е в евроатлантическата общност да се помага на Украйна и тук, може би, има някаква борба кой има принос за този престиж”. Така военният министър Тодор Тагарев коментира защо ГЕРБ и ДПС искат оставката му, след като го обвиниха, че изпращането на БТР-ите за Украйна се бави. Тагарев на свой ред прехвърли отговорността за забавянето към заместник-министрите.

„Няма да подам оставка“, каза министърът. Той беше извикан на изслушване в парламента заради военната помощ за Украйна и обществената поръчка за закупуване на 3D радари за 400 милиона лева. „Премиерът Николай Денков ще подаде оставка на 6 март. Защо да подавам дни по-рано, няма никакъв смисъл“, каза министърът.

„България е една от страните, които предоставят пропорционално най-много помощ за Украйна“, похвали се Тагарев. – „И до момента сме предоставили значителни обеми помощ. Предоставили сме над 7000 тона материални средства, основно боеприпаси. Предоставили сме десетки хиляди едрокалибрени боеприпаси, милиони патрони и много други неща на Украйна. И ще продължим да правим това според нашите възможности, обясни министърът. Помагайки на Украйна, помагаме на себе си. Ако Украйна се защити, ще имаме по-добра сигурност в Европа“.

По-рано днес Бойко Борисов и Делян Пеевски поискаха смяната на Тагрев. „Трябва да има смяна, това е неработещ министър, за мен той не си е свършил работата“, каза председателят на ГЕРБ. „Нулева работа за Украйна, всичко досега, което беше свършено, беше свършено от парламента, Тагарев свърши една голяма нула“, коментира и съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че Тагарев трябва да бъде „обвиняем и съден за шпионаж в полза на чужда държава“. „Тодор Тагарев трябва да си ходи по най-бързия начин от българската политика“,  каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

„Всички евроатлантически партньори много харесват Тодор Тагарев“, отговори съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Според него е неразбираемо защо всички искат оставката на министъра на ПП-ДБ.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.