Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тагарев стана военен министър и веднага обеща нова военна помощ на Украйна

България да предостави нова военна помощ на Украйна, за да продължи отбраната си срещу руската агресия, обеща при встъпването си в длъжност новият министър на отбраната Тодор Тагарев.

Тагарев е бил сътрудник в МО на Украйна през 2009, 2010 и 2011 г., обявиха лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и бившият вътрешен министър Румен Петков. На профила на новия министър във Фейсбук също е поствено украинското, а не българското знаме.

Помощта обаче няма да уврежда българските отбранителни способности, твърди Тагарев. Ето какво каза новият министър при встъпването си в длъжност:

„Моите намерения първоначално са в три отношения. Първото е да продължим с усилията за укрепване на отбранителните способности на страната. Да се надяваме, че изискванията за еврозоната няма да засегнат бюджета на отбраната. Ще работим заедно за превъоръжаване на армията. Но най-важното са хората. За мен всеки човек е ценен, няма никакви намерения в правителството по отношение на хората в отбраната.

Вторият момент е приносът на нашата армия за сигурността в Черно море. Няма как, докато до нашите граници е толкова мощна държава като Русия и тя напада суверенна страна, това да води до някаква сигурност. Сигурност ще има, когато и последният окупатор напусне Украйна. Трябва да окажем помощ на Украйна да продължи своята контраофанзива.

Третото е въпросът за гражданско-военните отношения и гражданския контрол. Този проблем е видим и има сериозни предизвикателства и вярвам, че заедно ще работим да докажем, че България е модерна страна“, заяви Тагарев пред събралите се да го посрещнат висши военни.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Не му е важно какво ще стане с България, но веднага спазва… Как да го нарека – Инструктажа!?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.