Разследвания и новини без цензура

неделя, 25 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тагарев в Одеса: България може да започне доставки на бронирани машини за Украйна през октомври

България в края на септември – началото на октомври може да започне прехвърлянето на 100 бронирани машини от съветски тип в Украйна. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев на съвместна пресконференция с украинския си колега Олексий Резников в Одеса. „Това е третата ми среща с министър Резников за два месеца“, подчерта Тагарев.

„В момента, в който парламентът възобнови заседанията си през септември, вярвам, че това ще бъде една от приоритетните задачи. И до края на септември или началото на октомври ще сме ратифицирали това споразумение [за прехвърляне на оборудване] между МВР и МО на Украйна. И мисля, че тогава трансферът ще може да започне“, заяви Тагарев.

Министърът на отбраната на Украйна от своя страна заяви, че България може да участва и в обучението на украинските военни.

„Разгледахме възможността за обучение от българска страна на военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна и взаимодействие с партньори в рамките на различни програми на европейската общност, включително възможността за рехабилитация на нашите ранени войници на територията на България“, заяви министърът на отбраната на Украйна.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

5 COMMENTS

 1. Марков: Чудовищното престъпление на Зеленски и Залужни в Чернигов Известният руски общественик, политологът Сергей Марков, в своя канал в Telegram коментира удара върху изложбата на ударни и разузнавателни дронове в Чернигов:

  „Чернигов. Чудовищното престъпление на Зеленски и Залужни. Отново се крият зад цивилни като жив щит. Организирана военна среща за използването на дронове. И го маскираха като гражданска изложба. На всички военнослужещи беше казано да се маскират като цивилни и да дойдат на срещата без военни униформи. Има копие от такава покана до военните.

  А наблизо те организираха малка изложба на дронове и примамиха цивилните жители на Чернигов там да се скрият зад цивилните като жив щит. Покриха се и с цивилни в Мариупол.

  При руската атака срещу военната конференция в Чернигов загинаха голям брой военни специалисти. И за наше голямо съжаление загинаха и цивилни, с които се прикриваха украинските военни.

  В Русия смъртта на цивилни в Чернигов се възприема като ужасна трагедия.

  Мирните хора не трябва да умират от ракети.

  Чернигов е древен руски град, където живеят руски хора. Оказва се, че руснаците убиват руснаци. И затова е още по-трагично.

  Освен това дори смъртта на украинските военни не ни радва, защото това също са руснаци, макар и предатели на Родината. Но ние разбираме, че бруталният окупационен режим в Украйна принуди тези военни да предадат родината си и да се бият срещу родината си, срещу Русия.

  Виновниците за трагедията в Чернигов са окупаторът в лицето на САЩ и слугите на окупатора в лицето на Зеленски и Залужни и техните подчинени.

  Источник: https://rusvesna.su/news/1692458659

 2. Руската армия настъпва към Купянск, на превзетите позиции – труповете на нацистите с шевроните на дивизията на СС „Мъртва глава“ (ВИДЕО 18+) Руската армия напредва към Купянск, в превзетите позиции – труповете на нацистите с шевроните на SS дивизията „Totenkopf“.

  Нашите войски продължават да навлизат дълбоко в района на Харков, унищожавайки украинските бойци.

  Друга група от въоръжените сили на Украйна беше унищожена, а позициите им преминаха под контрола на руските войски.

  Источник: https://rusvesna.su/news/1692181619

 3. Руската армия нанася масирани удари по Старомайорски и Урожайни: ФАБ-500 и артилерия погребват Въоръжените сили на Украйна в руини (ВИДЕО) Руската армия нанася масирани удари по Старомайорски и Урожайни: FAB-500 и артилерия погребват въоръжените сили на Украйна в руини.

  Въздушно-космическите сили и артилерията на Русия активно унищожават противника, опитващ се да се закрепи в Старомайорски, включително с фугасни бомби. Подобна ситуация се наблюдава в Harvest (селата са разположени близо едно до друго).

  Украинските бойци традиционно се крият в жилищни сгради и стопански постройки, използвайки мазета и мазета. От тези кадри може да се оцени степента на разрушения в селото.

  Источник: https://rusvesna.su/news/1692185703

 4. Кадиров: Русия няма нужда от мирни преговори с Киев (ВИДЕО) Русия не се нуждае от преговори за разрешаване на конфликта с Украйна, тъй като вече печели на всички фронтове, написа ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров в канала си в Telegram.

  „Представители на различни държави все по-шумно обсъждат темата за преговорите по ситуацията в Украйна. Най-предприемчивите от тях предлагат конкретен план за мирно уреждане на конфликта. Аз обаче принципно не съм съгласен с това.

  Преговори са нужни само от страната, която напълно осъзнава, че е в затруднено положение. Русия обективно не е от тях.

  Въвличайки страната ни в този дълъг и мъчителен процес на обсъждане на мирен план, те само се опитват да спечелят време. В същото време те погрешно смятат, че това може да помогне на режима в Киев да обърне хода на специална военна операция.

  Ако в самото начало на NMD западните страни ни закачиха със санкции с пяна на устата, убеждавайки своите съмишленици, че това ще доведе до пълно унищожаване на руската икономика, сега ситуацията не е най-добрата за тях. Те неочаквано се оказаха на ръба на икономически колапс. Междувременно Русия увеличи темповете на производство и значително обогати вътрешния пазар.

  В същото време имаме по-добри условия за развитие на малък и среден бизнес на фона на напусналите страната чужди компании. Сега искат да се върнат под различни предлози. Това показва, че санкциите не са предизвикали очакваната разрушителна реакция. Освен това, благодарение на усилията на неприятелски настроени страни, успяхме да модернизираме икономиката на страната.

  Затова смятам, че няма смисъл от преговори. Не сме доволни от това споразумение. Ние печелим на всички фронтове, както на бойното поле, така и на международната политическа арена. Остава само да довършим започнатото“.

  Источник: https://rusvesna.su/news/1691770553

 5. Четвърта световна война: разделителна линия По правило предпоставката за световни войни е формирането на дисбаланс между потенциалните и действителните възможности на субектите и техните групи, действащи на световната сцена. Световните войни обикновено се основават на желанието за преразпределяне на природни, икономически, човешки и други ресурси. Но всеки път световните войни придобиват все по-голяма идеологическа окраска.

  Ако Първата световна война не носи фундаментална идеологическа натовареност, то втората се превръща във война на германския фашизъм срещу останалото човечество. Фашизъм е, когато група хора се обявяват за по-добри от другите на расова, национална или друга основа и започват да се разрастват, систематично подчинявайки мнозинството от съгласните с това и унищожавайки всички останали, предимно дисиденти. Границите на растежа на фашизма, подобно на раков тумор, много зависят от състоянието на имунитета на човечеството като цяло. Освен това знакът за превъзходство е по-скоро политически франчайз, общ знак, под който действат в една посока доста разнородни подсистеми. Например японците по това време
  време са били органична част от световната система на германския фашизъм, въпреки че би било доста трудно да ги заподозрем в принадлежност към „арийската раса“.

  Третата световна студена полувойна премина под формата на продължителна конфронтация между капиталистически и комунистически идеологии и не премина в гореща фаза именно поради фактора на взаимното ядрено възпиране. От друга страна, специалната операция за овладяване на съветския ръководен елит, която я завърши, бележи ерата на появата на нови форми на война.

  Така старият управляващ елит умря и падна като люспите от лук. А новият домашен управляващ елит като че ли кимаше умерено, докато неусетно и планомерно подготвяше възстановяването на суверенитета на страната. Наблизо китайците пресъздадоха своя суверенитет, следвайки свой собствен, не съвсем еднозначен път. Имаше процеси на промяна в други страни, включително и в страните от колективния Запад. Постепенно отново възникна дисбаланс между потенциалните и действителните възможности на актьорите и техните групи, действащи на световната сцена.

  Тепърва започващата и търсеща своя облик Четвърта световна война се характеризира не само с подчертана идеологическа окраска, но и с привидно идеологическо объркване. Колективният Запад срещу останалия свят, традиционалистите не са ясни срещу кого – трябва да отделите време веднъж и да сортирате всичко това в детайли, за да не само ясно разберете мястото си в конфронтацията, но и да намерите най-доброто методи за борба.

  За да може идеологическото объркване да се превърне в ясна картина, е необходимо да се разгледат процесите на промяна, протичащи в страните от колективния Запад.

  Следвоенните европейски държави изпаднаха в квазиколониална зависимост от САЩ, като постепенно се оформиха под формата на структури като НАТО и ЕС. Към тях се присъединиха държави, естествено близки до Съединените щати, като Великобритания, Канада и Австралия, както и други квазиколонии, по-специално Япония. Всички заедно съставляват „колективния Запад“ – държави, живеещи според общи организационни, икономически и политически механизми. Съвсем очаквано процесите на производство и дистрибуция в страните от колективния Запад започват да се унифицират. Появиха се транснационални корпорации, появиха се международни финансови организации.

  Постепенно международният финансов капитал започва да придобива собствена субективност. И въпреки че все още е свързан с пъпната връв с Демократическата партия на САЩ, природата на тази субективност е наднационална. Международният финансов капитал прави пари от пари по спекулативен начин, без да носи полза на обществото. А най-печелившата спекулация е на ниво над отделните държави. Следователно международният финансов капитал достатъчно бързо придоби политически, информационни и идеологически организации, формализирани и разпределени, поникнаха в системата на управление на почти всички държави – представители на такива организации се наричат ​​просто Сорос. И соросоидите бързо натрупаха опит за политическо и икономическо влияние, ползотворно взаимодействие със специални служби, участие в организирането на „цветни революции“ и други гнусни явления, давайки възможност да правите пари от нищото. Печалбите бяха такива, че за Сорос се оказа изгодно да играят „за дълго време“, инвестирайки във влияние не само върху широки слоеве от обществото, но и върху бъдещите поколения.

  Собствената субективност на международния финансов капитал се оформя под формата на процес на глобализация, тоест крайна степен на унификация не само на производството и дистрибуцията, но и на цялата организация на живота на хората за началото на един колективен Запад, независимо на държави – държавите само пречат. Под прикритието на неолиберализма се изгражда напълно тоталитарно общество. И прасетата са хармонично вградени в този процес.

  Организационната форма на глобализацията е умственият фашизъм. Група хора се обявиха за по-умни и по-богати от другите и започнаха да се разрастват, систематично подчинявайки мнозинството от онези, които се съгласиха да бъдат нейният послушен биоматериал. За да не е толкова очевидна същността на случващото се, унищожаването на всички останали, предимно дисиденти, се извършва предимно в имплицитна форма. Обявява се срещу системата – озовава се в кулоарите, дори на сметището като просяк.

  Например, опитайте се да напишете истината онлайн: защитниците на животните обичат кучетата повече от хората. Те млъкват. Физическата елиминация обаче се случва все по-често и по-открито. Например, наскоро имаше „цветна революция“ BLM в САЩ. И всички медии отразиха характерна случка. От жената се изискваше да каже: „Животът на чернокожите има значение“. Тя каза: „Всички животи имат значение.“ Убит.

  Като цяло, за да се правят пари от пари, населението не е необходимо, то само пречи. Какво предопределя човеконенавистния характер на международния финансов капитал.

  Германският фашизъм планира да остави на окупираните земи само толкова роби, колкото му е необходимо. Глобализаторите избягват откровените изказвания. Но еднополовите бракове очевидно водят до намаляване на населението. Пандемии и войни също.

  Между другото, това предполага първоначалната, меко казано, безсмисленост на всякакви опити да се споразумеят с някои представители на международния финансов капитал за промяна на формата и географския обхват на глобализацията.

  С границите на растеж умственият фашизъм изобщо няма проблеми: имунитетът на човечеството все още не го разпознава. Метастази на раков тумор на глобализацията са поникнали в почти всички страни, с редки изключения. Друго нещо е, че не навсякъде те могат да получат пълно развитие точно сега. Това, което е подходящо за дебелото лудо мнозинство в страните от колективния Запад, подчинени на САЩ, но имащи икономически колонии в останалия свят, не е много подходящо за жителите на тези същите икономически колонии. И това е едно от малкото системни противоречия между икономическия колониализъм и глобализацията.

  Ако човек е на ръба на оцеляването от глад, не е толкова лесно да се напие, че глобалното затопляне е основният проблем на света. Следователно засега конфронтацията между колективния Запад и колективния Юг се определя преди всичко от дългогодишни противоречия в рамките на системата на икономическия колониализъм. И тласка страните от колективния юг да се интегрират помежду си и с противниците на колективния запад.

  Источник: https://rusvesna.su/news/1692384508

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.