Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 22 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тагарев в САЩ: Обсъдихме евентуално разполагане на войски в България

Военният министър Тодор Тагарев заяви, че е обсъдил евентуално разползагане на войски в България по време на 5-дневната си визита в САЩ. Той се похвали, че увеличеният бюджет за отбрана даава възможност за „развитие на стратегическото партньорство“ между София и Вашингтон. Тагарев изброи целите на визитата си в САЩ:

„Проектите, за които ние вече сме сключили договори, които изпълняваме съвместно със Съединените щати – това е по отношение на нашата армия. Също така евентуално разполагане на войски на наша територия, подготовката на инфраструктура. Общо взето всички дейности, които са свързани с повишаване на капацитета на България и заедно с нашите съюзници за възпиране на евентуални противници и отбрана на нашата територия, ако това се наложи. В тази връзка обсъждахме многонационални формирования, изграждане на инфраструктура, проекти и др.“, заяви Тагарев.

Той подчерта, че другата тема на посещението му в САЩ е била Украйна.

„Друг акцент беше помощта за Украйна, който е основен елемент на нашата политика, тъй като с Украйна ние защитаваме и себе си. И тук имаме значителни общи интереси със Съединените щати, имайки предвид тяхната водеща роля в така наречения формат „Рамщайн“. Помагайки на Украйна, ние получаваме възможности да увеличим капацитета на отбранителната индустрия, да работи нашата икономика и да получим някои допълнителни въоръжения, които иначе не бихме могли да си позволим“, каза Тагарев.

Схемата на САЩ за Украйна е да предложи на държавите да изпратят свое оръжие на Киев и в замяна да си купят американско. Колко ще струва това на България Тагарев не обясни.

Още по темата: Тагарев назначи бивш инструктор в МВР на Украйна за шеф на военните ни заводи „ТЕРЕМ“ 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.