Разследвания и новини без цензура

неделя, 21 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тагарев за украинския дрон с мина, открит край Тюленово: Това е ежеседмично

Министърът на отбраната Тодор Тагарев се опита да омаловажи новината за украинския дрон с взрив, открит край Тюленово.

„Такъв тип събития са ежеседмично. Не сме действали през нощта, защото не е имало нужда, това ще доведе само до риск за екипа, който действа по случая. Нямаме информация колко време е седял там и как се е появил“, каза Тагарев.

Закъснението на огледа на място военният министър обясни, че се  дължи на факта, че в такива ситуации се предпочита да се работи в светлата част на денонощието. „Такъв тип събития са ежеседмични”, твърди Тагарев.

„Има боеприпас, той е отделен от дрона. Ще бъде обезвреден. Предварителната оценка е, че това е мина”, каза военният министър. Той заяви, че това е дрон от войната в Украйна. Украинските Телеграм канали често публикуват видеа с подбни самоделни дронове с прикрепени мини към тях, с които извършват атаки.

Експерти по взривове от Веонноморските ни сили отцепиха района и взривиха мината, прикрепена към дрона, открит край село Тюленово.

Проверката установила, че към дрона е прикрепен 82-милиметров минохвъргачен осколъчно-фугасен боеприпас.

Пълно е бездействието на институциите, чакаме да се наспят военните, коментира закъснялата реакция хотелиерът Радослав Русев.

Дрон с прикрепена мина е заседнал на скалите в Тюленово, съобщи снощи хотелиерът и показа снимки във Фейсбик. Той се е обадил на 112, но диспечерите помислили, че сигналът е фалшив.

Летателният апарат е дълъг между 3 и 3.5 м. В района има ресторант и хотели, а институциите бездействат вече 10 часа, разказа Радослав Русев.

„Тюленово не е центъра на света , но когато украино-руските дронове кацнат на нашия бряг … нещата стават по други. Тази бомба все още е активана с някакви светещи електроники. Няма да ви разказвам на 112 как ми реагираха на обаждането“, сподели той във Фейсбук.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.