Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тъкър Карлсън напусна Fox News

Fox News обяви, че телевизията и нейният водещ в праймтайма Тъкър Карлсън взаимно са се съгласили да прекратят отношенията си след повече от десетилетие. Карлсън беше най-рейтинговият водещ на американска телевизия в историята, винаги критичен към властта по теми, по които останалите медии избягваха да говорят, включително за ролята на САЩ като подстрекател на войната в Украйна.

„FOX News Media и Тъкър Карлсън се съгласиха да се разделят. Благодарим му за работата му като водещ и преди това като сътрудник“, заяви американският телевизионен оператор и добави, че Карлсън е излъчил последното си шоу миналия петък.

Нито Fox News, нито Карлсън са дали обяснение за раздялата. Телевизията обяви, че епизодът от миналия петък на Tucker Carlson Tonight ще бъде последният и че на негово място ще бъде излъчено новинарско предаване от понеделник вечерта.

Акциите на компанията-майка на мрежата, Fox Corporation, паднаха с 5% след новината.

Карлсън не показа с нищо, че това е краят на предаването му миналата седмица, обявявайки вместо това нов сезон на документалната си поредица за Fox, озаглавена „Tucker Carlson Originals“. В петък той изнесе ключова реч в консервативния мозъчен тръст Heritage Foundation, като отново не спомена нищо за раздялата с Fox.

При липсата на официално обяснение има широко разпространени спекулации, че напускането му може да е свързана със съдебното дело срещу Fox от Dominion Voting Systems. Компанията заведе дело срещу телевизията за клевета в съд в Делауеър, твърдейки, че водещите на Fox са популяризирали „безпочвени“ твърдения на бившия президент Доналд Тръмп за изборите през 2020 г. Fox сключи извънсъдебно споразумение за 787,5 милиона долара миналата седмица за прекратяване на делото.

През уикенда предсатвител в Конгреса от Демократическата партия заяви, че Карлсън не трябва да бъде допускан в ефир съгласно федералния закон.

„Когато погледнете какво правят Тъкър Карлсън и някои от тези други хора по Fox, това е много, много ясно подбуждане към насилие – много ясно подбуждане към насилие. И това е линията, с която трябва да сме готови да се борим“, каза Александрия Окасио-Кортес, демократ от Ню Йорк, пред бившия прессекретар на Белия дом Джен Псаки, сега водеща по конкурентния кабелен канал MSNBC.

Обявявайки се за „заклет враг на лъжата, помпозността, самодоволството и груповото мислене“, вечерното шоу на Карлсън беше излъчено за първи път през 2016 г. и бързо стана най-популярното в прайм тайма на Fox News. През юни 2020 г. той постави рекорда за най-висок рейтинг за тримесечие от всяка кабелна новинарска програма, с 4,33 милиона зрители. Неотдавнашното му интервю с Доналд Тръмп привлече аудитория от 6,7 млн.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.