Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тъкър Карлсън: Путин иска да сложи край на войната в Украйна

Американският журналист Тъкър Карлсън разказа подробности за интервюто си с Владимир Путин на Световната правителствена среща на върха в Дубай.

В едночасов разговор с телевизионния водещ Емад Елдин Адийб Карлсън отговори на критиците си защо разговорът с Путин не е засегнал определени теми, как американското политическо статукво  е реагирало на него и защо Вашингтон не е успял да разбере Москва.

Карлсън каза, че е имал неофициален разговор с Путин, след като интервюто е приключило, но не даде подробности за този разговор.

Американският журналист заяви, че Путин изглежда готов да преговаря със Запада както за края на конфликта в Украйна, така и за нов баланс на силите в света. Дипломацията е изкуството на компромиса и почти всички, „освен може би САЩ по време на еднополюсния период“, разбират това, каза Карлсън. Но докато Путин иска конфликтът да приключи, позицията му само ще се втвърди, колкото по-дълго продължава, добави той.

Журналистът коментира защо Бил Клинтън е казал „не“, когато Путин го е попитал дали е възможно Русия да се присъедини към НАТО. Тъй като целият смисъл на НАТО беше да държи Съветския съюз извън Западна Европа, „ако руснаците поискат да се присъединят към алианса, това би означавало, че сте решили проблема и можете да продължите да правите нещо конструктивно с живота си. Но ние отказахме.“

„Седнете в сауната за един час и помислете какво означава това“, каза Карлсън.

Политиците на Запад не си поставят „постижими“ цели, смята той.

„Чувал съм лично американски правителствени служители да казват, че просто трябва да върнем Крим на Украйна. Това няма да се случи, освен да се случи ядрена война. Това е лудост, всъщност“, заяи Карлсън и добави, че този вид идея „показва, че сте дете, изобщо не разбирате района и нямате истинско усещане за това, което е възможно“.

Според Карлсън един от най-големите проблеми в САЩ и на Запад е тенденцията всичко да се свежда до Мюнхенската конференция през 1938 г., на която Великобритания и Франция са се стремели да „успокоят“ нацистка Германия, като й дадат част от Чехословакия.

„Историческият шаблон на американския политик е малък – всъщност има само един – и това е 2-годишен период в края на 30-те години на миналия век и всичко се основава на това разбиране за историята и човешката природа. Това е безумно“, каза Карлсън.

Карлсън посочи, че е на 54 г. и е израснал в Америка, която преди е имала хубави, безопасни и красиви градове, които вече ги няма.

Беше „радикализиращо“ да видиш Москва „по-чиста, по-безопасна и по-хубава“ от американските градове, каза той, или да си припомниш това в Дубай и Абу Даби – докато в САЩ човек не може да се вози на метрото в Ню Йорк, защото е мръсно и опасно.

Запитан защо е избегнал да зададе определени въпроси на Путин, Карлсън каза, че е искал да направи интервюто, защото се интересува от това как руският лидер вижда света, а не да се вкара в дискусия.

Повечето журналисти, които интервюират лидери, които САЩ не харесват, са склонни да го правят за себе си, добави Карлсън, и подчерта, че не му пука, защото се интересува само от одобрението на съпругата и децата си.

Попитан как ще коментира бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, която го нарече „полезен идиот“ за Русия, Карлсън се изсмя и отговори: „Тя е дете, не я слушам. Как се справя Либия?“. Той визира хаоса и тежката криза в африканската страна след катастрофалната политика на Клинтън и бомбардировките на САЩ срещу Триполи, довели до убийството на Кадафи и продължаващата от години гражданска война.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Само като видим на фона на какво се изказва Такър и ни става повече от ясно, че е контролирана опозиция. Путин и Кремъл не са врагове на НСР, а дейни техни съучастници, а Такърчо техен глашатай.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.