Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тъкър Карлсън разобличи тоталната цензура в американските медии след уволнението си

Тъкър Карлсън публикува в Туитър видео, в което критикува остро американските медии в първата си поява след раздялата си с Fox News. В него журналистът заяви, че истинският дебат по основните въпроси просто „не е разрешен“ в американските медии.

Въпреки че не коментира директно уволнението си от Fox News, Карлсън разкритикува американските мейнстрийм медии, заявявайки, че повечето дискусии по новините са „неуместни“ и „невероятно глупави“, докато ключовите теми остават неспоменати.

„Безспорно големите теми, тези, които ще определят бъдещето ни, на практика не получават никаква дискусия – война, граждански свободи, нововъзникващи науки, демографски промени, корпоративна власт, природни ресурси. Кога за последен път чухте легитимен дебат по някой от тези въпроси?“, попита реторично той. – „Мина много време. Подобни дебати не са позволени в американските медии“.

Според журналиста и двете основни политически партии в САЩ са „постигнали консенсус за това какво им е от полза“ и сега „активно заговорничат“, за да спрат смислената дискусия, заявявайки, че американското статукво се е „отказало от убеждаването“ и сега „прибягва до сила“, и увеличава цензурата.

„Изведнъж Съединените щати много приличат на еднопартийна държава“, каза Карлсън. – „Това е депресиращо осъзнаване, но няма да е постоянно. Сегашната ни ортодоксалност няма да издържи. Този момент по своята същност е твърде смешен, за да продължи, така че няма да продължи.“

Оттеглянето на Карлсън от Fox News в понеделник беше голям удар за телевизията, тъй като шоуто му в праймтайма беше дълго време най-рейтинговата новинарска програма в САЩ. Въпреки съобщенията, че той е бил уволнен, Fox заяви, че са се „съгласили да се разделят“ и не даде повече обяснения за решението, което доведе до спад в рейтингите и пазарната стойност на компанията.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.