Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тъкър Карлсън разобличи тоталната цензура в американските медии след уволнението си

Тъкър Карлсън публикува в Туитър видео, в което критикува остро американските медии в първата си поява след раздялата си с Fox News. В него журналистът заяви, че истинският дебат по основните въпроси просто „не е разрешен“ в американските медии.

Въпреки че не коментира директно уволнението си от Fox News, Карлсън разкритикува американските мейнстрийм медии, заявявайки, че повечето дискусии по новините са „неуместни“ и „невероятно глупави“, докато ключовите теми остават неспоменати.

„Безспорно големите теми, тези, които ще определят бъдещето ни, на практика не получават никаква дискусия – война, граждански свободи, нововъзникващи науки, демографски промени, корпоративна власт, природни ресурси. Кога за последен път чухте легитимен дебат по някой от тези въпроси?“, попита реторично той. – „Мина много време. Подобни дебати не са позволени в американските медии“.

Според журналиста и двете основни политически партии в САЩ са „постигнали консенсус за това какво им е от полза“ и сега „активно заговорничат“, за да спрат смислената дискусия, заявявайки, че американското статукво се е „отказало от убеждаването“ и сега „прибягва до сила“, и увеличава цензурата.

„Изведнъж Съединените щати много приличат на еднопартийна държава“, каза Карлсън. – „Това е депресиращо осъзнаване, но няма да е постоянно. Сегашната ни ортодоксалност няма да издържи. Този момент по своята същност е твърде смешен, за да продължи, така че няма да продължи.“

Оттеглянето на Карлсън от Fox News в понеделник беше голям удар за телевизията, тъй като шоуто му в праймтайма беше дълго време най-рейтинговата новинарска програма в САЩ. Въпреки съобщенията, че той е бил уволнен, Fox заяви, че са се „съгласили да се разделят“ и не даде повече обяснения за решението, което доведе до спад в рейтингите и пазарната стойност на компанията.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.