Разследвания и новини без цензура

сряда, 21 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тъкър Карлсън за интервюто си с Путин: Американците имат право да знаят всичко за войната, в която са замесени

Конфликтът в Украйна промени военния и икономическия баланс на силите по света, но повечето американци нямат представа, защото медиите ласкаеха Володимир Зеленски и отказваха да разговарят с руския му колега, заяви американският журналист Тъкър Карлсън от Москва, където по думите му е дошъл, за да интервюира Владимир Путин.

Карлсън, който стартира собствено предаване в социалната мрежа X (преди Twitter), публикува кратко видео от руската столица, обяснявайки мотивите си за предстоящото си интервю с Путин. Той заяви, че е получил уверението на собственика на X/Twitter Илон Мъск, че интервюто няма да бъде цензурирано в социалната мрежа. Карсън подчерта, че ще публикува цялото интервю, така че хората да преценят сами.

Повечето западни медии са корумпирани и „лъжат своите читатели и зрители“, главно като правят пропуски, твърди Карлсън. Не е имало усилия да се говори с Путин от началото на конфликта през 2022 г., докато американските медии проведоха много „ласкателни снимки“, представяни за за интервюта, със Зеленски, добави той.

„Това не е журналистика. Това е правителствена пропаганда – пропаганда от най-грозния вид, от вида, който убива хора“, каза Карлсън.

„Тъй като никой не им е казал истината“, повечето хора в англоговорящите страни не са наясно с „променящите историята развития“, според Карлсън.

„Това е погрешно. Американците имат право да знаят всичко, което могат, за война, в която са замесени“, добави той, отбелязвайки, че свободата на словото е американско рождено право, което не може да бъде отнето независимо кой седи в Белия дом.

Карлсън напомни на зрителите си, че правителството на САЩ е шпионирало текстовите му съобщения през 2021 г., когато се е опитал да интервюира Путин. Журналистът съобщи, че същото се е случило и миналия месец, но въпреки това е решил да пътува до Москва.

Той призова американците да гледат цялото интервю в X, което няма да бъде цензурирано, и да решат сами, „като свободни граждани, а не като роби“. Карлсън подчерта, че никой не му е плащал и че всички разходи покрай пътуването му са поети от него. Журналистът посочи, че е поискал интервю и от Зеленски.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.