19.2 C
София
петък, 12 август, 2022

Танзания разследва мистериозна болест след смъртта на трима души

Медицински експерти изучават 13 случая на неизвестна болест в югоизточната част на страната

- Реклама -spot_imgspot_img

Мистериозно заболяване, характеризиращо се с треска, главоболие, умора и кървене от носа, отне три живота в Югоизточна Танзания и разболя още десет души, съобщи главният медицински директор на страната и добави, че екип от лекари и здравни експерти е бил изпратен да разследва.

Докато симптомите изглеждат като хеморагични трески като ебола и вируса Марбург, всички пациенти са дали отрицателен тест за двете болести, както и за Covid-19, потвърди главният медицински директор на Танзания Айфело Сихалве. Служителят призова сънародниците си да запазят спокойствие, като обясни, че екип от професионалисти, подкрепян от правителството, се занимава със случая.

От 13-те съобщени случая на мистериозната болест, диагностицирана в югоизточния регион Линди, само един човек е оздравял. Трима са починали, а останалите пациенти се държат в изолация, обясни Сихалве.

Президентът Самия Сулуху Хасан заяви, че „странната“ болест може да е била причинена от „нарастващото взаимодействие“ между хора и диви животни, обвинявайки „влошаването на околната среда“ за предполагаемия междувидов скок. Тя не уточни дали конкретен вид животно може да е отговорен или предостави доказателство за неясното твърдение.

Източник:Medical express
- Реклама -spot_imgspot_img
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.
Разследвания
- Реклама -spot_img
Свързани публикации
- Реклама -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here