Разследвания и новини без цензура

понеделник, 15 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Терористичен акт срещу „Турски поток“ предотвратен 4 дни преди течовете от „Северен поток“ (ВИДЕО)

Саботаж е основната версия за трите теча на газ от тръбопроводите „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“, съобщиха редица европейски лидери и говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Местата на внезапни течове от тръбите на „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“ се намират само на няколко десетки километра едно от друго и са се случили почти едновременно вечерта на 26 септември, което прави диверсията една от водещите версии.

Необяснимата и едновременна авария и в двата газопровода от Русия до Германия под Балтийско море става 4 дни след съобщението на ФСБ, че украинското разузнаване е планирало взрив по съоръжение от „Турски поток“.

На 22 септември Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) съобщи за осуетена терористична атака, подготвяна от СБУ (украинската служба за сигурност) срещу нефтено и газово съоръжение, което осигурява енергийни доставки за Турция и Европа, което ясно сочи към „Турски поток“.

В резултат на оперативни действия е задържан руснак, вербуван от украинската служба за сигурност в Украйна, се казва в съобщението на ФСБ. При обиските са открити мощни самоделни бомби, „кореспонденция с уредника“ и координатите на мястото на детонацията. Заедно с него са задържани четирима руснаци, които са помогнали за организирането на саботажа.

След спирането на двата тръбопровода под Балтийско море тръбопроводът през Украйна и „Турски поток“ остават единствените маршрути, по които руският газ се доставя в Европа.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.