Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тошко Йорданов: ПП са вкарали „кон“ в софтуера за машинното гласуване

Депутатът от ИТН Тошко Йорданов обясни какво значи репликата на Кирил Петков в изтеклите записи, че са вкарали „кон“ по повод изборните резултати на партията.

Кирил Петков обяснява изборния успех на ПП с „ала-бала“, която са направили и с „вкрването на кон“, без да уточнява какво има предвид. В Туитър Тошко Йорданив от ИТН написа, че „конят“ е вкаран в софтуера за гласуване.

„Истината е, че цялата схема, която ние направихме тези 2 години, интелектуалците са 7% до 10%. Ако пуснеш народа, както е структуриран в момента, ние трябва да сме 10% с ДБ, с всичко. Направихме леко ала-бала през президента, вкарахме един кон, лека-полека естествения процес, ако успеем да направим нещо, ще бъде това“, казва Кирил Петков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ ще внесат в парламента предложение за закупуване на американски машини за гласуване, като също намекна за „далавера с машинното гласуване“.

„След като победихме два пъти подред, с машини и без, ще направим предложение парламентът да вземе решение, за да стане незабавно и бързо, поради важността да провеждаме честни избори, да купим същите машини, които са в САЩ – приемаме, че там е най-голямата демокрация. С тях да избегнем далаверата с машинния вот – „ала-балата”, каза Борисов.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.