Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тошко Йорданов: Кирил Петков поиска ДАНС да изгони 40 руски шпиони, не го интересуваше, че няма данни

Депутатът от ИТН Тошко Йорданов разказа как в България се гонят руски шпиони. Поводът за коментара му беше изгонването на трима руски свещенищи като заплаха за националната сигурност. Според него: „Да бъркаш в темата за вярата не е много умно, защото там няма рационализъм, там има вяра и не знам какъв ще е ефектът“. Той припомни случай с Кирил Петков и ДАНС.

„Нямам представа, аз не съм в ДАНС. Не знам колко са шпиони, честно да ви кажа, защото съм присъствал веднъж как Кирил Петков си поиска да му намерят 40 руски шпиони в руското посолство. Те нямаха толкова и той каза: „Не ме интересува, искам да ми намерите“. Той го е казал на заседание вътре в МС, неприсъствено, след това извикахме в парламента всички, които са присъствали, и го потвърдиха – и шефът на ДАНС, и на НСО, и на Военно разузнаване. И казаха как той е влязъл и казал „искам 40 да изгоним, Слави Трифонов ще ми сваля правителството“. Те му казали: „ама ние нямаме 40, ние имаме сведения за около 15“, той казал „не ме интересува“, разказа пред БНТ Йорданов за изслушването на закритото заседание на НС миналата година.

Той коментира и протестите на земеделските производители, като беше категоричен, че те не са постигнали резултат с протеста си, а от обещанията на властта няма да последва нищо.

„Влязоха в МС и излязоха с едно нищо. Репликите на хората бяха: „Нашите ни предадоха“. Бях при хората. Обещанията са празни. След две седмици нищо няма да бъде направено, ще бъдат уволнени хората. Ще им приемат поредната декларация. Хората, работещи в сектора, са много. Вчера имаше около 10 000 човека. Ако осъзнават на какво ги правят, щяха да са всеки ден долу. Тези страхливци в кабинета не могат да издържат на такъв натиск“, коментира депутатът от ИТН.

Източник:dir.bg
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.