Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Това е храната за 24 ч., която държавата осигури на бедстващите в „Нестинарка“

Малка бутилка минерална вода и хляб – това е дажбата, която държавата осигури на хората, блокирани от потопа на къмпинг „Нестинарка“, показа депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев.

В къмпинг „Нестинарка“ няма електричество. Раздадена е вода и храна на всички в почивната база, гласи съобщението на властите.

Пътят до къмпинг „Нестинарка“ е затворен. Дигата на реката се е скъсала.

Заради потопа колите на паркинга са плували. Спасила ги е оградата, за да не бъдат завлечени в морето. Очевидци разказват, че вчера водата е стигала до кръста.

Kъсно снощи 70-те деца, които бяха блокирани в наводнен хотел в къмпинг „Нестинарка“, са евакуирани и са отведени в Царево.

В Царево пристигна премиерът Николай Денков и министърът на туризма Зарица Динкова. Само в хотела, който министърът посети на „Нестинарка“, са били настанени над 400 туристи.

„За момента се намират решения за настаняване на хората в нужда, осигурена им е храна и вода. Безсилни сме срещу природните бедствия“, каза Динкова.

Брифингът й продължи не повече от минута-две, след което тя се зае да спасява костенурка, за която каза, че я е открила на плажа. Оказа се, че в близост има и друга оцеляла костенурка, след което, придружена от камерите на телевизиите, тя се впусна да ги спасява към морето. Медиите, които я придружаваха, изказаха съмнения дали сухоземните костенурки биха оцелели в морска вода.

Това е храната за 24 ч., която държавата осигури на бедстващите в "Нестинарка"

Още по темата: Общински съветник от Царево за потопа: Нито едно речно корито не беше почистено 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

2 COMMENTS

 1. Любо Кольовски: Пиарите на премиерчето са агенти на Кремъл с мисия да го направят още по-смехотворен и трагичен Известният журналист и общественик Любо Кольовски публикува няколко последователни поста от вчера в своя профил във Фейсбук, в които коментира поведението на премиера Николай Денков и честиите му появи по телевизиите, а след това и пиарите му, които позволяват да го виждаме в това състояние.

  По думите му, имало нещо извратено в ескалиращия мерак на Денков да се показва по телевизиите по някоко пъти на ден и да не казва нищо: „Някакъв късен и много закъснял пубертет е обладал нашето премиерче-академиче. През последните няколко дни неговата самовлюбеност и суета безспирно ескалират.

  Лъвското сърчице ръси глупости, бута се в микрофоните и камерите, ще му се да блесне, да привлече хорското внимание и не се усеща, че става за посмешище. Академичето може да е голям, вселенски експерт по перилните препарати и други алхимични мистерии. Но от бедствия и аварии Ричард Две разбира точно толкова, колкото и от държавно управление. Тоест, нищо не разбира, но успешно се пеняви и разпенва, наместо да каже две-три приказки и да даде думата на хората, които са в час с бедствията и авариите. Между другото, известни и отдавна са познати на медицината симптомите на звездната болест, популярна още като осми пубертет при мъжете и вторична менопауза при дамите.“

  „Има нещо перверзно и много извратено в ескалиращия мерак на т. н. премиер и академик да се появява в телевизора по няколко пъти на ден, да тренира носовките си и нищо да не казва. Суетата на този безпомощен екземпляр наподобява приливна вълна от наводненията. Скоро ще стигне размерите на цунами. Няма ли кой да му каже малко да се укроти? Държавата на Бойко не може да бъде спасена от продължението му Денков. Но Денков може да съсипе България до кота под нулата. Държава ли казах? Извинете.

  По-късно Любо Кольовски коментира и пиарите и имиджмейкърите на Денков. Според него те явно са агенти на Кремъл, след като позволяват да изглежда „още по-смехотворен и още по-трагичен“:

  „Все повече се убеждавам, че пиарите и имиджмейкърите на премиерчето-академиче са агенти на Кремъл, изпратени у нас с мисия да го направят още по-смехотворен и още по-трагичен. С оглед резултатите от агентурната дейност, предполагам че шпионите на Москва се радват на много високи възнаграждения, защото резултатите от тяхната работа са блестящи.“ https://kritichno.bg/vox-populi/lyubo-kolyovski-piarite-na-premiercheto-sa-agenti-na-kremal-s-misiya-da-go-napravyat-oshte-po-smehotvoren-i-tragichen/

 2. Тази “министърка” наистина ли е спасявала сухоземни костенурки като ги е понесла към морето.
  Божеее … Ами да беше спасила и денкоф по същия начин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.