Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Този кадър в украинския филм „20 дни в Мариупол“, спечелил „Оскар“, е от стар филм за Донбас от 2015 г.

В документалния филм „20 дни в Мариупол“ на украинския режисьор Мстислав Чернов, който спечели най-престижните филмови награди, включително „Оскар“, е ползван стар кадър от филм за войната в Донбас, заснет още през 2015 г. – много преди събитията в Мариупол. Проверка на фактите извърши блогърът Иван Антонов, който публикува резултата в канала си в Telegram.

„Какво възмутително ниво на цинизъм да вмъкнеш във филма „20 дни в Мариупол“ (който спечели „Оскар“) между кадри на руски танкове кадър с детско яке, висящо от дърво, заснет в Донбас през 2015 г., много преди 2022 г. и изобщо преди събитията в Мариупол“, пише блогърът.

В подкрепа на думите си той публикува два идентични кадъра: един от филма за Мариупол, втори – от филма „Играчки за Порошенко“, който е достъпен в YouTube.

„Колко още такива кадри има? От какво е направен този филм?“ пита Антонов.

„20 дни в Мариупол“ спечели наградата за най-добър документален филм на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (BAFTA) в средата на февруари. По-късно филмът получи награда на Академията в подобна номинация.

Режисьорът на филма Мстислав Чернов заяви на церемонията по награждаването си: „Това е първият „Оскар“ в историята на Украйна. За мен е чест. Но вероятно съм първият режисьор в историята, който казва: „Иска ми се да го нямаше този филм и да нямаше война“, каза режисьорът. Чернов завърши речта си с възклицанието „Слава на Украйна!“.

Филмът „20 дни в Мариупол“ обаче не беше включен в съкратената международна телевизионна версия на наградите „Оскар“, като липсата му беше обяснена с недостатъчно телевизионно време.

Още по темата: Американската киноакадемия не разреши на Зеленски да говори на „Оскарите“

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.