Разследвания и новини без цензура

понеделник, 11 декември, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тръмп е арестуван в Ню Йорк

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пристигна в офиса на окръжния прокурор на Манхатън, за да бъде арестуван и изправен пред поредица от обвинения, които адвокатите му осъдиха като политически мотивиран „лов на вещици“ от прокурора-демократ от Ню Йорк Алвин Браг.

45-ият президент на САЩ е разследван за предполагаемо фалшифициране на бизнес документи за дадени „пари за мълчание“, за които се съобщава, че са платени на порноактрисата Сторми Даниелс преди президентските избори през 2016 г.

Хилари Клинтън плати само глоба за подобно нарушение по време на предизборната си кампания заради финансирането на прословутото „досие на Стийл“, обвиняващо Тръмп, че има връзки с Русия. Фактите във въпросното досие по-късно бяха опровергани, но скандалът продължи с месеци и стана повод Тръмп да бъде обвиняван постоянно за връзки с Русия.

Самият Тръмп осъди обвинението като чисто политическо. Въпреки че губернаторът на Флорида Рон ДеСантис заяви, че може да не спази „политизираната заповед“ за арест в Ню Йорк, Тръмп реши да лети от дома си в Мар-а-Лаго до Ню Йорк в понеделник и да се предаде във вторник.

Противно на очакванията на множество медии, той не е бил закопчан с белезници пред камерите. Бившият президент пристигна в автоколона и влезе в офис сградата, оградена от специалните служби.

Обвинението стимулира подкрепата за Тръмп, който също участва в изборите през 2024 г. Съобщава се, че той вече е събрал над 5 милиона долара за кампанията си след новината за повдигането на обвинения срещу него. Хиляди симпатизанти се събраха пред Мар-а-Лаго, за да изпратят кортежа му до летището, докато стотици привърженици се събраха пред „Тръмп Тауър“ в Манхатън, за да покажат подкрепата си. Полицейски кордон раздели привържениците на Ню Йорк от тълпа продемократични протестиращи, които се събраха, за да отпразнуват обвинението срещу Тръмп, и се опитаха да заглушат поддръжниците на Тръмп с шумозаглушители, свирки, тенджери и тигани и обиди.

Още по темата: Републиканците обвиниха прокурора, разследващ Тръмп, във връзки със Сорос

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.