Разследвания и новини без цензура

събота, 18 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тръмп критикува ФБР, че при обиска не са се събули в спалнята му

Бившият американски президент Доналд Тръмп твърди, че агенти на ФБР са нарушили конституционните му права и са опустошили резиденцията му Мар-а-Лаго във Флорида. Агенцията претърси имението на Тръмп в началото на август във връзка с проверка как бившият президент е боравил със секретни документи.

Острата критика беше публикувана от Тръмп в социалната мрежа Truth Social, която той създаде през февруари. Тръмп обвинява агентите, че нарушават правата му по Четвъртата поправка на конституцията, като добавя, че неговото имение „никога няма да бъде същото“ след посещението им.

„Беше преобърнато и в далеч по-различно състояние от начина, по който го оставих“, пише бившият държавен глава и с възмущение добавя: „Дори не си събуха обувките в спалнята ми“.

Миналия месец Тръмп обвини агентите, че след обиска са оставили бъркотия в гардероба на съпругата му Мелания Тръмп и са претърсили стаята на 16-годишния му син.

Според заповедта за обиск федералните агенти са иззели повече от 11 000 правителствени документа и снимки по време на обиска на 8 август. Твърди се, че някои от откритите материали са обозначени като строго секретни, а за някои може да се твърди, че засягат ядрени оръжия.

В съдебната документация са изброени три наказателни закона, за които се подозира, че са нарушени от Тръмп, включително Закона за шпионажа.

Тръмп, от своя страна, категорично отрича всякакви нарушения и твърди, че ФБР е политически мотивирано.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.